Super Cat Tales・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.05 - 11:23   |   Írta: Ca$h   |   1405
05. dec Super Cat Tales・Ismerkedő

Jövő héten jön a várva várt Super Mario, addig is itt vannak nekünk a Szuper Cicák.

Super Mario Brothers helyett Super Cat Tales, és bizony nem csak ez az egy párhuzam van a kettő játék között. A hasonlóság annyira fájdalmas, hogy szinte a kezem is beleremeg abba, hogy írok róla. Első körben bevallom, azt hittem, ez csak valami rossz vicc, aztán nagyon hamar kiderült, hogy ha csak egy vicc is, annak viszont piszok jó!

Egyértelmű, hogy a kiéhezett gamerre nagy hatással van a nosztalgiafaktor, illetve az is, hogy már hónapok óta várjuk az iOS-es Super Mariót. Amikor meglátjuk a pixeles grafikát, a 90-es éveket idéző, jópofa, japán stílusú árkád stílust és, amikor meghalljuk a dallamos, fülbemászó, nyolc hangcsatornás muzsikát, a szívünk már hevesebben kezd dobogni.

A Super Cat Tales, akárcsak a Star Wars epizód VII pontosan ezekre az érzésekre alapoz, erre épít fel mindent. Viszont, ami utána jön, azt már nem lehet csak úgy, tehetség nélkül utánozni. Mert ez a játék valami eszeveszettül zseniális. Az eufórikus hangulatot már akkor érezni fogjuk, amikor elindul a pálya és a macskánk felnyávog egyet, és ez még csak a kezdet. Minden egyes macskánknak van valami szuper képessége, első cicánk a falramászás nagymestere, a második specialitása a falak lebontása stb. Klasszikus Jump&Run, gyűjtögetés, titkok, pályák újrajátszása, persze csak akkor, ha mindent ki akarunk maxizni. Képtelenség abbahagyni!

Nincsen ezen mit szépíteni, lehet hogy ez a játék csak egy viccnek készült, viszont bárhogyan is próbálok vele szemben kritikus lenni, nem találok rajta kapaszkodót, mert egészen egyszerűen zseniális. Minden platformer rajongó tegyen vele egy próbát, a Super Mario fanatikusok meg vigyázzanak, nehogy véletlenül ezt válasszák a jövő heti legenda helyett.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése