Masky・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.11.16 - 08:41   |   Írta: Ca$h   |   1435
16. nov Masky・Ismerkedő

A kosztümös maszkabálban mindenki táncra perdül.

Ez lenne az alapkoncepció ugye, ami egyszerűen nagyszerű. Emberünk középen egy maszkkal az arcán jobbra, balra dülöngél, mintha kicsikét már pityókás lenne és mindenkit, aki az útjába kerül felvértez egy maszkkal, majd együtt dülöngélnek tovább.

Eleinte nem igazán értettem mi az értelme ennek a játéknak, miért nyert meg jó pár díjat és, hogy mit keres a legjátszottabb játékok között. Erőteljesen rétegjátéknak tartottam, ami csak egy szűk kört képes szórakoztatni. Bár azt rögtön beismertem, hogy egyedi látványvilága magával ragadó. Engem személy szerint, az ősrégi, forever klasszikus, PSP-s Pataponra emlékeztetett és, mivel azt a játékot egyenesen imádtam, adtam a Masky-nek még egy esélyt.

Picikét kitanulva a nehézkes irányítást, ami egyfajta elmebeteg fizikán, valami elborult vonzási erőn alapszik – lehet tényleg telibetaláltam ezt az alkohol dolgot. Szóval, arról lenne itt szó, hogy nekünk csak a jobbra-balra irányt kell megadni és emberünk folyamatosan arra fog dőlni. De, ha már hozzácsatolódott egy haver, akkor ez az erő jóval erősebb, és könnyebben kidől az egyik irányba, amikor is vége van a játéknak és mindenki borul. A legjobb megoldás, ha mindig felveszünk egy cimborát az egyik oldalon, majd egy másikat a másikon, és kiegyenlítve az erőket dülöngélünk tovább.

Persze, nem csak ennyiről szól a játék, hiszen számtalan érdekes világot felfedezhetünk, ha új maszkokat veszünk. Illetve mindenféle jópofa nehezítéssel is fogunk találkozni, amik random módon, váratlanul törnek ránk a semmiből: olyanok, mint túl sok fény, túl nagy gyorsaság, fejjel lefelé nyomuljál, vagy éppenséggel a mutató nélküli vakon dülöngélés. A Masky úgy érzem továbbra is, hogy rétegjáték, nem fog olyan nagy köröket magával ragadni, bár művészi értékét nem vitatom, éppen ezért mindenkinek ajánlok egy kipróbálást.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése