Bubble Island 2・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.10.26 - 08:53   |   Írta: Ca$h   |   2583
26. okt Bubble Island 2・Ismerkedő

Igen igen, már láttunk ilyet korábban, de vajon miben jobb?

A Bubble Island a Wooga fejlesztése, akik állítólag a világ egyik első játékfejlesztő cége, fő profiljuk a logikai címek gyártása. Ahhoz képest, hogy ilyen jól megy a szekér, túl sok újdonsággal nem tudtak idáig előrukkolni, csupán a jól bevált recepteket lovagolták meg újra és újra, illetve húztak rájuk egy új skint.

Ezt a típusú játékot még a 90-es évek elején játszottam először, játékteremben, egy 20-as volt egy meccs, és akkor még ékkövekkel lehetett machinálni, de ilyen volt a Luxor is és még sorolhatnám a hasonló klónokat. Utoljára az ötletet a nagysikerű Angry Birds nyúlta le a Poppal, az egy igencsak jó változat volt, eljött hát az idő, hogy így lassan 30 év távlatából elkészüljön a huszonötezredik változat is, ráadásul abból is a második rész.

A Bubble Island tehát az a típusú logikai, vagy sokkal inkább ügyességi játék, amikor van középen alul egy eszköz, amivel lőni lehet, mégpedig felfelé valami gyümölcsöt, ha sikerül eltalálni egy olyan kupacot, ahol minimum kettő már van, akkor láss csodát kipukkan az összes és a gravitáció szabályainak megfelelően lezuhan minden, ami megmaradt. A Bubble Island talán egyetlen eredeti ötlete – de szerintem ezt is nyúlta valahonnan –, hogy lesznek olyan gyümölcsök, amik fel vannak csavarozva az égre, ennek következtében onnan nem tudnak elmozdulni, tehát gyakran a hozzájuk tartozó gyümölcs „ágak” jobbra, balra ingadozva fognak himbálózni, arra várva hogy végre eltaláljuk őket valamivel.

Természetesen, lesznek power upok, amiket persze pénzért is meg lehet vásárolni, számtalan ötlet el lett lopva a Candy Crush-ból is – ami azért vicces, mert az is csak egy mesteri lopás volt. Szóval nem is tudom, folytassam még? Ilyenkor jó fiatalnak lenni, mert minden olyan új és ígéretes, szóval ezt a játékot inkább a kicsiknek ajánlanám, akiknek sok-sok szép órát okozhat a játék, aranyos grafikájával és kedves játékmenetével.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése