Mars: Mars・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.05 - 18:07   |   Írta: Ca$h   |   1939
05. szept Mars: Mars・Ismerkedő

Avagy a nagy mars a Marson.

A Mars: Mars az egyik legősibb Commodore 64-es játék egyenesági leszármazottja. Nem is vagyok benne biztos, hogy létezett valaha olyan konzolgép vagy generáció, amin ne jelent volna meg egy ilyen típusú játék. Amikor a gravitáció törvényeit kihasználva kell hirtelen felgyorsulnunk, majd utána lelassulni a megfelelő pillanatban. Hasonló lesz a feladatunk ebben a játékban is. 

Emberünk hatalmas nagy kalamajkába keveredett, egy végigpiázott éjszaka után – ki az, aki a Marson leáll piálni egyáltalán? – arra eszmélt, hogy kismillió ugrásra van a bázistól. A kissé kezdetleges technikai fejlettségről árulkodó, hátán figyelő jetpack ráadásul csak annyi üzemanyagot képes tárolni, hogy éppen csak egyik pontból a másikba tudjon ugorni. Ha mindez nem lenne elég a Mars viszontagságos felszíne miatt, ha nem találjuk el a platformot vagy, ha túl gyorsan érkezünk meg, akkor iszonyatos kínok között, kb. tizenkétezer darabba robbanunk szét. 

Az élet sosem volt egyszerű, főleg nem egyedül egy üres kihalt bolygón. Szerencsére hősünk, ha elég kreditet összekapar a landoló platfromokon való ugrálásból, akkor idővel elég zseton összegyűlik ahhoz, hogy a meglehetősen extém haverjait is a bolygóra hívja. Időnként pedig - ha szerencsénk van - találni fogunk olyan különleges pontokat is, ahonnan szelfizni tudunk a rokonoknak. Szóval, mint látjátok, minden csak felfogás kérdése, kitartás emberek, arra szükségetek lesz!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése