Doomsday Clicker・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.08 - 20:19   |   Írta: Ca$h   |   1401
08. aug Doomsday Clicker・Ismerkedő

Vajon mi történik akkor, ha összekeverjük a Fallout hangulatát, a Bioshock átvezetők látványvilágával és a Nonstop Knight játékmenetével?

A válasz: a Doomsday Clicker! Jó, persze, tisztában vagyok azzal, hogy már a Nonstop Knight előtt is léteztek olyan játékok, ahol a pénz megállás nélkül csak jön, még akkor is, ha éppen nem játszunk, de abban biztos vagyok, hogy a készítőkre nagy hatással volt a Fallout, amire meg a Bioshock átvezető kisfilmjei voltak. Mindez nem is számít, a lényeg, hogy itt van nekünk újra egy eszméletlen jópofa és szórakoztató egyujjas.

A Doosmday Clickerben egy őrült, fanatikus tudós vagyunk, akinek a segédje egy mutáns, gigaaggyal felturbózott majom. Ennek a majomnak jut eszébe, hogy mekkora hatalmas ötlet lenne elpusztítani az egész világot és a túlélőknek felajánlani, hogy dolgozhatnak nálunk a föld alatti bázisban. Ahol rabszolgamunkát végezve, mi pillanatok alatt multimilliárdosok, sőt trilliárdosok, vagy még annál is nagyobbak lehetnénk és, ha már mindez nem lenne elég, akkor még mindig ott van a lehetőség, hogy újra elpusztítjuk a világot. Ekkor az fog történni, hogy az eddigi emberekből hűséges, agyatlan mutánsok lesznek és örökké minket szolgálnak majd. Persze ekkor a profit már jóval nagyobb lesz, és sokkal gyorsabban juthatunk el arra a szintre, hogy a végítélet harmadjára is, majd negyedjére és ikszedjére is bekövetkezhessen.

Ahogyan az ilyen játékoknál lenni szokott, az újabb fordulás esetén már sokkal gyorsabban tudunk fejlődni és idővel már azt is megtehetjük, hogy újabb föld alatti bázisokat építünk, ahol a körülmények kicsit mások, de a kizsákmányolás ugyanaz. Lefelé haladva a bázisban első körben jön a Szerszámbolt, majd az Erőmű, majd a Vízerőmű, Ételelosztás, Konyha, Tudomány, Testedzés, Lakrészek, Hobbik és végül a Szórakozás. Minden bázison ennyi szinttel fogunk találkozni, a különbség csak a felszínen fog jelentkezni és a bevételben. Az összes osztályt fejleszteni tudjuk, minden egyes szinttel egyre gyorsabban jön majd a pénz, és idővel már olyan gyorsan, hogy alig tudjuk elkölteni.

Természetesen itt is számtalan módja lesz annak, hogy ingyen reklámokat nézegessünk, illetve valódi pénzzel költekezzünk, viszont szerencsére az elegáns és kényelmes fajtából. Videót csak akkor kell néznünk, hogyha a bevételi szorzónkat akarjuk megnövelni pár órára. Valódi pénzért aranyat meg tényleg csak azoknak kell venni, akik jóval gyorsabban szeretnének fejlődni a játékban, mindent ki lehet várni és mindent el lehet érni ingyen is. A Doomsday Clickert egy kollégámnak köszönhetően próbáltam ki, nagy volt a meglepetés, mert meglepően jó a játék, amiről korábban semmit nem hallottam, aki hozzám hasonlóan kihagyta mindenképpen tegyen vele egy próbát!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése