Gordon Ramsay DASH・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.29 - 18:07   |   Írta: Ca$h   |   2588
29. júl Gordon Ramsay DASH・Ismerkedő

Gordon Ramsay-t szerintem senkinek nem kell bemutatni, az angol, három Michelin-csillagos mesterséf neve szinte védjegy mindenre, amibe belefog. Valóban mindenre?

A Gordon Ramsay Dash első körben nem tűnik egy nagy eresztésnek, főleg hogy a launch trailerben úgy mutatták be mint valami világszenzációt. Miközben valójában csak egy aranyos és stílusos árkád játék, semmi több. Abban lehet megkülönbözteti a szokásos tömegcucctól (pl. Bakery Blitz), hogy Gordon saját hangját kölcsönözte a játékhoz, nem kevés mondatot kellett elmondania (azon sem csodálkoznék, ha valódi műsorokból vágták volna össze a repertoárt), ha valóban részt vett a játék készítése során.

Sok hasonló játékkal találkoztunk már, mi felfutóban lévő, kezdő séfek vagyunk Gordon legújabb éttermében, aki valójában nem több mint egy felszolgáló lótifuti, nem is értem mire fel neveznek minket szakácsnak. Bal oldalt a pultnál jönnek a megrendelések, nekünk meg időben teljesíteni kell mindet, lehetőleg úgy, hogy a vendégek elégedettek legyenek és ne égessünk semmit se oda. Ha a megadott idő alatt mindenkit kiszolgálunk, három csillagra teljesítjük a pályát és jöhetnek a jutalmak.

A kapott kis zsebpénzből természetesen nem sört és esti szexpartnert fogunk fizetni, hanem mindent visszaforgatunk a bizniszbe, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni másnap. Erre természetesen minden ételt és eszközt fejleszteni lehet, lesz mire költeni rendesen, ez nem kérdés. Apró érdekesség a játékban, hogy ha igazán jól végezzük a dolgunkat néha Gordon azt mondja, hogy szinte lángol a kezünk alatt a munka. Ez valójában így is van, a képernyő alján növekszik egy lángoló csík, ami ha eléri a maximumot, segítségül tudjuk kérni magát a sztárséfet. Aki lángba borul és nagyjából kettő másodperc alatt végigszáguld az egész konyhán és mindenkit kiszolgál. 

A Gordon Ramsay Dash első körben egy középszerű alkotásnak tűnik, de ahogy haladunk előre a jtátékban, ahogy Gordon folyamatosan beszél hozzánk és kezdünk belejönni, ráérezni a feelingre, valahogy nem tudjuk abbahagyni. Pontosabban fogalmazva nem tudnánk, ha nem jönne a képbe az a fránya fizetős tartalom, mert ugye minden egyes pályához nyersanyagokra lesz szükségünk, ami eléggé hamar elfogy. Ha nem bírunk magunkkal valódi pénzért tudunk venni pár szatyorral, ha pedig türelmesek vagyunk, várunk pár órát és folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Nincs mit tenni, ilyen ez a F2P-szakma, lehet szeretni, nem szeretni, ellene tenni nem lehet!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése