Vigyázz Európa! Küszöbön a Pokémon GO láz

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.13 - 15:51   |   Írta: Pausch Rita   |   5694
13. júl Vigyázz Európa! Küszöbön a Pokémon GO láz

Az őrület napokon belül befuthat Európába.

A menekültválság semmi lesz ehhez képest! A Nintendo legújabb játéka a Pokémon GO lassan világméretű őrületté is kinőheti magát. Az Egyesült Államokban, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon július 6-án induló és osztatlan sikert arató Pokémon app miatt az emberek már egy hete az agyukat eldobva vadásszák a Pokémonokat, gyakran mit sem törődve környezetükkel, vagy azzal, épp hol járnak.

Az utóbbi időben kissé visszaesett Nintendo részvények az egekig szálltak, pedig az alkalmazás fejlesztője, a Niantic. Ők a Pokémon GO fejlesztésén tavaly szeptember óta dolgoztak együtt a Nintendóval és a The Pokémon Company-val – aminek a Nintendo résztulajdonosa is egyben. Nem sokkal később az említett két cég kiegészülve a  Google-lel, befektetőként is a projekt mögé sorakozott.

Az emberek pedig végre találtak egy nyomós érvet, hogy tényleg a kijelzőjükbe feledkezhessenek. A játék népszerűsége ugyanis olyan viharos gyorsasággal lenyomta a legnagyobb közösségi médiumokat felhasználói számok tekintetében, ahogy a kis dögöket kell vadászni a játékban. Ahogy tegnap is írtuk ez a dolog most már akkora, hogy az érdeklődés iránta még a pornó iránti keresletet is maga mögé utasította az interneten.

A Pokémon GO-t a fejlesztők részben azért is találták ki, hogy egy kicsit megmozgassa, kimozdítsa a felhasználókat, így beindult egy egészen újfajta vándorlás a világban. Amiatt, hogy a játék egy kiterjesztett valóságot (AR) megjelenítő megoldással, lényegében a kamerán keresztül összemossa a valóságot az alkalmazással, sokkal nagyobb iránta az érdeklődés, mint amire a fejlesztők előzetesen számítottak. Egyre gyakoribbá váltak a koccanásos balesetek, az összevissza tébláboló emberek, egy játékos talált már hullát is Pokémon keresgélés közben, illetve az egyik Holokauszt múzeumban is zajlott játék, ami bizony nagy felháborodást váltott ki.

Mindez pedig úgy történik, hogy eddig nagyrészt még csak a fent említett országokra korlátozódott a felhasználók köre. De… Ahogy az sajnos néha elő szokott fordulni, mi magyarok – illetve eddig az európaiak is – egyelőre tűkön ülve várhatjuk csak az élményt. Persze, tudjuk, a játék nincs földrajzilag blokkolva és iOS felhasználók számára elérhető például az amerikai App Store-ból, de aki kifejezetten ezért mégsem szeretne átregisztrálni, annak most jó hír érkezik:

A népszerű és pillanatról pillanatra egyre csak populárisabb játék európai hódító körútja is beindulni látszik. Mától ugyanis az app letölthető Németországban és a hírek szerint több másik európai országba is hamarosan megérkezik! Állítólag azért folyik ilyen lassan a játék bevezetése, mert a cég szeretne megbizonyosodni róla, hogy a szerverek bírni fogják a terhelést. Az előretörés tehát már csak napok kérdése.

Európa után a következő állomás pedig Ázsia lesz, ahol egyébként is elég fogékonyak az emberek az ilyesmire, mindez tehát csak a kezdet. Ki gondolta volna, hogy a zombi apokalipszis a nyakunkon és Pokémon fertőzéssel indul majd?

 

 

Forrás: TechCrunch

Kapcsolódó cikk:
A Pokemon GO népszerűbb, mint a pornó

SaveSave


Kommentek megjelenítése