Pokémon GO・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.13 - 19:00   |   Írta: Ca$h   |   4604
13. júl Pokémon GO・Ismerkedő

Vajon mit tudhat egy játék, ami alig egy hét alatt közel 20 millió dollárt hozott a konyhára?

Ha ez nem lenne elég még a pornóra való keresést is megdöntötte az interneten. A 90-es évek végén elhíresült, eredetileg Game Boy játék, a nagysikerű Dragonball anime sorozat után teljesen elvarázsolta az egész világot. Pontos adatokkal nem tudok szolgálni, de hogy itthon csak ez ment állandóan a tévében, az száz. Jómagam akkor már nagyobbacska voltam, sokkal inkább érdekeltek a csajok, mint ez az idióta mese, de nem csodálkozom, hogy a kisebb korosztály teljesen rákattant. Pi-Pi-Pikááááá!

A Nintendo nagyon jól tudja, hogy ha már kezdenek kifogyni a vésztartalékok – ez alapból lehetetlen a Zelda és a Mario mellett – akkor elég csak kijönni valami ócskasággal, aminek a címe Pokémon és rögtön megtelítődnek azok a hatalmas zsebek. Jelen esetünkben alig egy hete jött ki legújabb játékuk és már most dollár milliókat hozott a konyhára. A Pokémon GO minden idők legnagyobb mobilos őrületévé vált és a számok folyamatosan csak nőnek. Nemrég jelent meg Németországban és a sort nem ők fogják zárni, ebben biztos vagyok.

Pedig első körben a játék nem tűnik valami nagy vászisztdásznak. Csinálunk magunknak egy jó vágású Pokémon trénert, a választási lehetőségek tisztességesek, de azért túlzásokba nem estek, és már rögtön bele is vethetjük magunkat a félig valóság, félig virtuális keresztdimenziók élvezetébe. Az ötlet zseniális volt, valljuk be, annak ellenére hogy igazából semmi eredeti nincsen benne, maximum csak a Pokémonok, mint olyanok. Hiszen számtalan hasonló technológiával készült játékkal találkozhattunk már a hőskorszakbeli PS2-n is, aztán gombamód nőttek ki a földből a hasonlatos címek PSP-n, majd később PS3-on is.

Csupán annyi tennivalónk van, hogy járkáljuk a várost és a GPS-nek köszönhető érdekes pontokat meglátogatva – a játékban Pokestop – Pokémonokra vadászunk. Elfogásuk érdekessége, hogy a játék a telefonunk hátsó kameráját használva, a való világban helyezi el a kis szörnyeket, néha nagyon vicces szituációkat létrehozva ezzel. Ha elég szörnyet befogtunk, és elértük az ötödik szintet, kezdődik az igazi móka, amikor is hatalmas piros tornyokat keresve a városban megküzdhetünk más emberek által bevédett stratégiai pontokon, amiknek a neve Gym. 

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel szerkesztőségünk a következő napokban alaposan belemerül a játékba és egy sokkal részletesebb teszttel fog nektek kedveskedni, természetesen még a magyar App Store-ban való megjelenés előtt. Maradjatok velünk és keressétek legújabb Tesztlabor cikkünket!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

SaveSave


Kommentek megjelenítése