Lara Croft GO・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.20 - 22:16   |   Írta: Ca$h   |   3724
20. jún Lara Croft GO・Ismerkedő

Kezdjük hetünket az Apple Design Award egyik nyertesével! Szavamat adom, megéri a figyelmet. Hölgyeim és Uraim, Lara Croft Go!

A kék rövidnacis, atom csöcsös Indiana Jones klónunk nem semmi pályát futott be. Eljutott odáig, hogy már őt is klónozták, mégpedig Uncharted néven, amit szerintem senkinek sem kell bemutatni. Az eredetileg PS1-en debütált Tomb Raider ma már olyan névnek számít, amit még a pár perces újszülöttek is ismernek. 

Érdekes módon azonban valahogy egy olyan cím se született iOS-re, ami megért volna egy misét, kivétel ez alól talán a Guardian of Light, de az meg ugye egy konzolos arkád címnek a remekbe szabott átirata. Eljött hát az idő, amikor a tapiképernyő előnyeit kihasználva végre legenda születhetett. A Lara Croft GO, rövidre zárva a dicséret áradatot, egyszerűen mestermű. Fantasztikus grafikája van, rendkívül eredeti – még az első részeket idéző – az atmoszférája. Az irányítás pofonegyszerű, nekünk tulajdonképpen csak az irányokat kell megadnunk, hogy Lara melyik irányba mozduljon tovább. Eleinte talán furcsának tűnhet, hogy csak egyesével veszi a lépteket, de a későbbiekben ki fog derülni miért van ez így kitalálva. 

A GO ugyanis egy precíziós műszer, szépen lassan adagolja nekünk az irányítást, a logikai elemeket, az ellenfeleket, csapdákat, időzítést és mindemellett még gyűjtögetni is lehet. Jutalmunk érte sok-sok ruci lesz, sajnos azonban Lara valahogy egyre több ruhát vesz fel ahelyett, hogy inkább vetkőzne. Az animációk, a mozgáskultúra a klasszikusokat idézi, Lara kecses, elegáns, vérbeli profi, a hangok, effektek mind-mind mesterien alapozzák meg a hangulatot. A fejtörők meg kérem szépen, fantasztikusak, elég hamar őrületesen agyrepesztővé válnak. Nem is csoda, hogy a gyengéknek bármikor elérhető lesz az extra 5 dolláros segítség pakk, ami minden egyes pálya megoldását tartalmazni fogja. Könyörgöm, ugye te nem fogsz élni ezzel a lehetőséggel!?

Nem kellenek sem napok, sem órák, csupán pár komoly gondolkodással és időzítéssel eltöltött perc, hogy rájöjjél a megoldásra. Kérlek, add meg az esélyt a játéknak! Ne legyél türelmetlen, és ha igazán élvezni akarod a benne rejlő lehetőségeket, akkor nem fogsz nyugodni addig, amíg mindent össze nem gyűjtöttél! A Lara Croft GO nem véletlenül kapta meg a díjat. Már a tavalyi évben is sorban nyerte meg egyiket a másik után. Nagy meglepetetés volt, főleg hogy Lara Croft névvel jött ki, nem pedig Tomb Raiderrel. Lehet ez lesz az új divat? Ami nagy gépeken Tom Raider, az a kicsiken Lara Croft? Nem tudom, de a vonal nagyon jó, maradjanak is rajta jó sokáig! Jó hír a rajongóknak, hogy rövid ideig 60% kedvezménnyel csupán 1.99-ért megvásárolható a játék!

 

A játék 4.99 dollárért letölthető az iTunes áruházból.

Kapcsolódó cikk:
Az Apple díjazta a legjobb alkalmazásokat



Kommentek megjelenítése