Tropical Wars・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.06 - 19:05   |   Írta: Ca$h   |   1795
06. máj Tropical Wars・Ismerkedő

A semmiből jött, minden előzmény nélkül. Én legalábbis nem hallottam róla. Na, pont akkorát ütött amekkorára nem számítottam!

A Tropical Wars egy teljesen klasszikus RTS (Real Time Strategy) klón, remekbe szabott F2P modellel megspékelve természetesen. Az abszolút Supercell piaci uralom mellett több mint lehetetlen valami olyat alkotni, ami képes megfogni az embereket. Hát, a Game Alliance-nek ez most sikerült, hölgyeim és uraim: Tropical Wars.

Bár a cím kissé elcsépelt, hát még, amikor először találkozunk a főszereplő koala mackókkal, egy kicsit ki fog gúvadni a szemünk, hogy mégis mit sikerült már megint nagyító alá venni? De ez az érzés csak pár másodpercig fog tartani, mert a gamma pillanatok alatt beszív és mi csak sodródunk és sodródunk. Mert a végtelenül bugyuta és infantilis körítés egy igazi remekművet rejteget, egy kincset, amit nem szabad kihagyni.

Kezdjük azzal, amin a legtöbb ilyen cím el szokott bukni: ez a harcrendszer. A Tropical Wars harcrendszere nem túl intelligens, mégis remekül néz ki, játszható, könnyen tanulható és egyben megszokható is. Az egyetlen nehézséget benne akkor fogjuk érzékelni, amikor meg szeretnénk menteni egy súlyosan sérült hajót, mert miután elküldtük hátra biztonságos helyre, amint elérte a megadott pontot, újra támadni akar majd és elindul az ellenfél felé. Jó lett volna valamiféle visszavonulás gombot adni a sérült egységeknek és nem csak a teljes flottának. Ebben a játékban ugyanis az egységeink fejlődni fognak, szintet lépnek és egyre erősebbek lesznek, bevallom imádtam.

A másik és egyben legfontosabb része a játéknak a bázisunk fejlesztgetése, itt alapvetően elég hamar fel tudjuk húzni az összes alapépületet, az érdekességet a kismillió fejlesztés fogja jelenteni, illetve az a tény, hogy az építőink bizony elalszanak, ha sokáig nem vagyunk online. Ez egy eléggé komoly újítás a stílusban, hiszen a real time hirtelen nem is lesz annyira valós idő. Természetesen különböző fejlesztésekkel és vásárolható italokkal növelni tudjuk a melósok állóképességét, de a tény tény marad, egy idő után elalszanak, akárcsak mi.

A játék grafikája skálázható, erősebb telefonokon élvezhetjük a maximális felbontást, ami meglepően szép, stílusos és magával ragadó. A kis, dolgozó, rohangáló melósok és az élet, ami körülöttünk zajlik nagyon hangulatos. Nehezen lehet abbahagyni… Természetesen lesznek kampány küldik és online élmények is, talán egy kicsit sokszor szakad meg az kapcsolat. Lehet a szervereket nem készítették fel ennyi játékosra, amin nem is csodálkoznék, mert a Tropical Wars egy igazi ékkő a piacon. Rengeteg mindent lehetne írni még róla, de ez itt az Ismerkedő. A stratégia szerelmeseinek kötelező darab, talán mindenki másnak is!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése