Square One・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.29 - 18:14   |   Írta: Ca$h   |   1393
29. ápr Square One・Ismerkedő

Back to Square one, ez egy angol kifejezés, nagyjából annyit jelent, hogy vissza a kezdetekhez. Hát, igen, ez bizony sokszor meg fog történni.

A folyamatos, egész heti mókuskerék után nem is találhattunk volna találóbb játékot mint a Square One. Főhősünk víz halmazállapotú, mégis valami megmagyaráhatatlan oknál fogva egységes kockaként létező „élőlény”? Létezési mivolta kérdéses, hiszen mitől is létezünk valójában, attól hogy gondolkodunk? Mert, ha igen, akkor bizony hősünk létezik, nagyon is, hiszen az eszére lesz a leginkább szüksége, ha túl akarja élni azt a borzalmat, ami rá vár.

Ez egyébként az arcán is tökéletesen visszatükröződik, hiszen nem titkoltan halálra rémülten tesz meg – vagy inkább csak gurul – minden egyes lépést. Ha valami komolyabb veszély közeleg felnyög, riadtan kiált egyet, szóval nagyon jópofa, kommunikatív, kis élőlény az már egyszer biztos. A gond csak itt azzal van, hogy az égvilágon mindenki ki akarja nyírni, ne kérdezzétek miért, ahogyan azt se, hogy hova tartunk valójában. Lehet az asszonyhoz sietünk, az is lehet, hogy a Barátok Közt legújabb része közeledik, de az is lehet csak nagyon megéheztünk és a legközelebbi Mekibe. Lényeg a lényeg, balról jobbra scrollerről van szó. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy minden egyes tapizással egy kockával előrébb jutassuk „emberünket”. Abban az esetben, ha hosszan nyomjuk a képrenyőt, nem csak egyet gurul, hanem szépen, sorjában előrehaladva veszi az akadályokat. 

Apropó akadályok! Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere, vagy inkább csak a neuronoknak? Lezuhanó platformok, körfűrészek, vérengző, hegyesfogú, lezuhanó izék, TNT platformok, tüskések és persze liftek. Szóval alaposan meg kell jegyeznünk, hogy melyik platform és ellenfél mit csinál, mert a pillanatok leforgása alatt meghalunk, és ekkor jön az a bizonyos Square One. Vissza az elejére és mehet minden elölről, csak éppenséggel egy picivel másképp. Nem sikerült még rájönnöm, mi a játék titka, mert bizony nem ugyanazok az akadályok fognak szembejönni, több mint valószínű hogy random az egész pályaszerkezet, pár fontosabb dologtól eltekintve, mint mondjuk egy lift, ami mindig ugyanaz és ugyanott van. Szóval, unatkozni nem fogunk, ezt garantálom.

A Square One egy ultracuki kis játék, hosszan el lehet vele lenni, annak ellenére, hogy milliárdszor meg fogunk halni benne. Az összegyűjtött pénzért újabb karaktereket tudunk vásárolni, akik nem csak külsőre, de szövegelésben is különböznek, érdemes értük gyűjtögetni. A játék maga ingyenes, de nagyon durván félbeszakítva mindent, jönnek a kötelező reklámok, amik nem kicsit szívják le a mobilnetünket, ha nem vigyázunk. Szóval talán érdemes lenne rákölteni 2 dollárt és megszabadulni az agresszív reklámkampánytól. 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése