Looty Dungeon・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.22 - 18:13   |   Írta: Ca$h   |   1323
22. ápr Looty Dungeon・Ismerkedő

Dungeons & Dragons, Diablo, Dungeon Keeper. Ilyen hatalmas címek után vajon mi jöhet még? Hát, természetesen a Looty Dungeon…

Amint megláttam a Looty Dungeon ikonját újabb gyomorégés jött rám, a rettegés jeges kézként markolt belém. Mi a fészkes fenét kell már megint letesztelnem, gondoltam magamban. De a látszat néha csal, az első megérzésünk van, hogy csalóka. Hiszen a piszkosul nyomorék és béna grafika mögött egy eszeveszettül „eredeti” és élvezetes kis cím lapul, el ne menjetek sehova!

A Looty Dungeon ugyanis meg merem kockáztatni, egy kész kis mestermű, igaz nincsen benne semmi eredeti ötlet, mert csak megyünk előre, amolyan – manapság igencsak divatos – Lara Croft GO módon, egy végtelen Dungeon egyik szobájából a másikba, ahol ráadásul még az idő is szorít minket, hiszen minden másodperccel egy sor kocka esik össze a hátunk mögött és zuhan a végtelen sötétségbe. Szóval nézelődni nem lesz időnk, csak gyorsan felfogni, hogy az adott szobában mi is lesz a tennivaló, milyen ellenfelekkel van dolgunk és hogyan jutunk el a kijáratig. Sűrűn fogunk találkozni halálos csapdákkal is, illetve időnként még „epikus” Boss Fightokkal is meg kell bírkoznunk, akik ellen általában a környezet lesz a halálos fegyver. Ez is lenne röviden az egész játék lényege.

A pikantériát az adja meg a sztorinak, hogy elég kreditet gyűjtve képesek leszünk egy új random karaktert vásárolni, akinek teljesen új speckó képességei lesznek és, ha jól láttam a hozzá tartozó Dungeon is más lesz egy kicsit. Ha a játék közben fellelhető pénzegységet gyengének tartjuk, akkor érdemes az előre beprogramozott kihívásokat – olyanok mint teljesíts x pályát, vagy győzzél le x ellenfelet stb. – teljesíteni és így jóval több pénzmagra tehetünk szert. Az unlockolható karakterek hatalmas nagy formák, én mindegyiket imádtam, lesznek közelharcban, távolsági fegyverekben illetve védekezésben jártas hőseink, mindegyikkel teljesen más harcmodorban – és ehhez tartozó egyedi játékélményben – fogunk tudni előre jutni. 

A Looty Dungeon első blikkre egy piszkosul ronda, szerencsétlen kis játékbak tűnik, de pillanatok alatt észre fogjuk venni a benne rejlő lehetőségek armadáját, illetve a fantasztikus hangulatot, ami magával ragad és nem enged el. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése