Disney Crossy Road・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.20 - 18:59   |   Írta: Ca$h   |   1668
20. ápr Disney Crossy Road・Ismerkedő

Az őskövület Frogger után szabadon; Disney Crossy Road avagy amikor már nem tudunk mit kezdeni a sok-sok ex-kasszasikerrel.

A Forever Classic Frogger sose tartozott a kedvenc címeim közé. Elképesztően idegesítő, frusztráló, mindemellett bugyuta idióta játék volt. Mégis a legnagyobb sikercímek közé sorolják, egy lapon említik egy Tetrissel, vagy éppenséggel egy Pac-Mannel, bevallom lövésem sincsen róla miért. A Disney CR – a Crossy Road rövidítése - a nagy őshöz nyúl vissza. Na, jó! De hogy? Hamarosan megtudjátok!

Gondolom sejtitek, hogy ismerkedés előtt mindig ránézek a játék leírására, pár véleményt is elolvasok róla és hiába láttam, hogy ez a játék nagy valószínűséggel rettenetes lesz, mégis belevágtam. A Disney Crossy Road visszanyúlt az alapokhoz, tulajdonképpen szinte semmit nem változtatott rajta, a felülnézetből izometrikus lett, még a pixeles grafikát is meghagyta, ami sokkal inkább hasonlít valami legós megközelítéshez. Nekem ez még tetszene is, hiszen nagyon hangulatosan meg van csinálva, ahogy mesénként változik a skin és a környezet. Rendkívül viccesek a „halálnemek” is, változatosan toccsanunk fel-, le-, ki- és szétlapulunk, illetve buggyanunk a folyóba, legrosszabb esetben még egy vadállat szájában is végezhetjük. Ez mind-mind nagyon hangulatosan és viccesen van prezentálva, az egy-egy meséhez tartozó betétdalok, főbb motívumok is hibátlanul visszaköszönnek. Számtalan unlockolható karakterrel fogunk találkozni, sőt akár nyerhetünk is belőlük, ha éppenséggel elég kreditet összekapartunk.

De! Ez bizony egy hatalmas de. Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni, hogy mi olyan érdekes ebben a dögunalmas játékban, hogy a legjobb címek között szerepeljen. Négy csillagon áll az értékelése, az emberek imádják, teljesen odavannak érte. Számomra még az is kínszenvedés volt, hogy letoljam vele azt a kötelező pár órát, hogy tesztelni lehessen. Szerintem borzalmasan unalmas és nincsen benne semmi az égvilágon, ami előre vinne, ami miatt újra és újra elő akarnám venni. Szóval sajnálom, engem nem fogott meg, de ahogy mondani szokták egyél sz**t, több milliárd légy nem tévedhet …

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése