Hogyan zárold a Messengert Face ID, vagy Touch ID segítségével?

Tippek és trükkök   |   2020.07.27 - 12:42   |   Írta: ARPII   |   26018
27. júl Hogyan zárold a Messengert Face ID, vagy Touch ID segítségével?

Egy egyszerű trükk, ami mindenkinek jól jöhet.

A Facebook Messenger az egyik, ha nem a legnépszerűbb internetes üzenetküldő alkalmazás. A folyamatosan bővülő funkciók miatt szinte töretlen a sikere, most pedig egy újabb hasznos funkcióval bővült a lehetőségek tárháza. Üzeneteket küldeni mindenki szeret, azt viszont már kevésbé, ha nem a kívánt személy olvassa el Őket. Az Alkalmazás Zárolása funkció éppen erre a problémára kínál megoldást, ugyanis a segítségével az iPhone és iPad felhasználók zárolhatják Messenger-üket Face ID, vagy Touch ID segítségével. Ezen felül még egy kicsit játszhatunk is a beállításokkal, hogy teljesen személyre tudjuk szabni ezt a funkciót. Mi most összegyűjtöttünk Nektek mindent egy helyre, nézzük is!

 

Kell ez nekem egyáltalán?

Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy minek adjon még egy védelmi réteget a telefonjához, amikor a mobilját már úgyis Touch ID vagy Face ID védi. Nos, ez egyfelől jogos felvetés, másrészt viszont sok alkalommal jól jöhet az a plusz védelem, különösen a Facebook Messenger esetében.

 

Ez az opcionális funkció megadja Neked azt a biztonságérzetet, hogy kölcsön merd adni a telefonodat egy barátnak, vagy ismerősnek, ha esetleg elkérné. Emellett biztos lehetsz abban, hogy így nem fog hozzáférni a beszélgetéseidhez, más szükséges funkciókhoz a mobilon viszont igen.

 

Ahogyan a Touch ID és a Face ID egyéb más felhasználási módjai, úgy ez is rendkívül gyors és egyszerű. (Sajnos az Android felhasználóknak erre még várniuk kell, a Facebook továbbfejlesztett biztonsági funkciója ugyanis: „elérhető iPhone-re és iPad-re, Androidra a következő hónapokban érkezik.”)

 

Kapcsold be a Face ID vagy Touch ID védelmet Facebook Messenger-höz

Ha Touch ID-val, vagy Face ID-val rendelkező iPhone-unk, vagy iPad-ünk van, akkor nagyon egyszerűen bekapcsolhatjuk ezt a funkciót, a Facebook Messengeren belül. Itt most lépésről-lépésre megmutatjuk Nektek mind a kettőt.

 

Messenger Touch ID beállítás

  • Nyissuk meg a Facebook Messenger alkalmazást
  • Nyomjunk a Facebook profilképünkre az alkalmazás bal felső sarkában
  • Válasszuk az Adatvédelem menüpontot
  • Itt nyomjunk az Alkalmazás zárolása lehetőségre
  • Kapcsoljuk be a Touch ID csúszkát

 

Végül az iPhone-unk, vagy iPad-ünk feladja a következő ablakot: „Touch ID a következőhöz: Messenger”, itt pedig nincs más dolgunk, mint visszaigazolni az ujjunkat. Miután mindennel megvagyunk, beállíthatjuk azt is, hogy milyen időintervallum után kérje az arcunkat vagy az ujjunkat az alkalmazás, ha ismét megnyitnánk a Messengert. Ez lehet 1 perc, 15 perc, vagy akár 1 óra is kilépés után. A maximális védelem érdekében választhatjuk a „Miután kilépek a Messengerből” opciót, így biztosak lehetünk abban, hogy rajtunk kívülsenki nem fog hozzáférni a beszélgetéseinkhez.

 

Messenger Face ID beállítás

  • Nyissuk meg a Facebook Messenger alkalmazást
  • Nyomjunk a Facebook profilképünkre az alkalmazás bal felső sarkában
  • Válasszuk az Adatvédelem menüpontot
  • Itt nyomjunk az Alkalmazás zárolása lehetőségre
  • Kapcsoljuk be a Face ID csúszkát

 

Végül az iPhone-unk, vagy iPad-ünk meg fogja kérdezni, hogy: „Megengeded, hogy a Messenger használja a Face ID-t?” Itt nyomjunk az OK gombra, és győződjünk meg arról, hogy tényleg megtettük, mivel ha a nemet választottuk, akkor nem fog működni ez a lehetőség. Így minden alkalommal be kell majd írnunk a jelkódunkat, ha megnyitjuk az alkalmazást, hacsak nem megyünk be a Beállításokba, azon belül a Face ID és jelkód menüpontba és nem választjuk az Egyéb alkalmazásokat, és adunk hozzáférést a Messenger-nek. Miután mindezzel megvagyunk, beállíthatjuk azt is, hogy milyen időintervallum után kérje az ujjunkat az alkalmazás, ha ismét megnyitnánk a Messengert. Ez lehet 1 perc, 15 perc, vagy akár 1 óra is kilépés után. A maximális védelem érdekében választhatjuk a „Miután kilépek a Messengerből” opciót, így biztosak lehetünk abban, hogy rajtunk kívül senki nem fog hozzáférni a beszélgetéseinkhez.

Ennyi is lenne, mostantól használhatjuk majd a Messenger-ünket Face ID vagy Touch ID segítségével. Így nyugodtan kölcsön adhatjuk majd a telefonunkat a barátainknak és ismerőseinken, anélkül, hogy attól kéne félnünk, hogy belekukkantanak a beszélgetéseinkbe.

Ti mit gondoltok erről a funkcióról, szívesen használnátok? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése