Üzemidő tippek Apple készülékeinkhez

Tippek és trükkök   |   2013.06.25 - 20:47   |   Írta: Zoltan C   |   751
25. jún Üzemidő tippek Apple készülékeinkhez

Várhatóan egy-két éven belül az új Air Haswell procijához hasonló megoldásokkal többszörösére nő minden hordozható eszközünk üzemideje, de addig is itt van néhány általános tipp a spóroláshoz.

iOS készülékek

Az iOS készülékekhez a tippek jobbára megegyeznek a hasonló technológia miatt.

Az egyik legfontosabb lépés hogy a lehető legfrissebb rendszert telepítsük. Habár sok új frissítés hoz olyan funkciókat amik nem feltétlen szükségesek, mégis a hardver szempontjából általában jobban optimalizáltabbak és a gyorsabb műveletekkel kevesebb energiát fogyasztunk.

Nem lehet eleget hangsúlyozni hogy milyen fontos a vezeték nélküli kapcsolatok kezelése. Figyeljünk oda hogy ne menjen feleslegesen a wifi és a bluetooth vagy a gps kapcsolat.

Az iOS 7 segítségével könnyebben is elérhetjük ezeket a beállításokat, de a bétát még nem ajánlott felrakni mert a jelek szerint még csak ront az aksin. Ez mondjuk a bétákra általánosan igaz, szóval mire megjelenik valószínűleg csak javítani fog az üzemidőn.

Az Apple ezenkívül javasolja hogy havi egyszer érdemes teljesen lemeríteni az aksit, viszont a többi napokon ha tudjuk töltsük rendszeresen.

iPodok

A fentebb említett tippek mellett érdemes az iPodon az equalizert is alaphelyzetbe állítani, mivel ez folyamatos processzorhasználatot igényel. Emellett a zene tömörítése is segíthet, de persze ez már a minőség romlását eredményezheti, szóval olyan helyzetekben ajánlott amikor az órák száma fontosabb, pl biciklizés vagy egyéb sportolás közben.

MacBookok

A legtöbb speciális beállítás egyértelműen a MacBookoknál érhető el. Viszont nem kell nagyon belenyúlni a rendszerbe hogy spóroljunk egy kis áramot, elég ha beállítjuk az alvó állapot idejét egy kicsit hamarabbira vagy lejjebb vesszük a fényerőt ameddig még jól látható a kijelző.

Érdemes figyelni a Tevékenységfigyelő kiugróan magas processzorhasználatú alkalmazásaira és azokat bezárni ha épp nincs rá szükség. Ha a ventilátorunk gyanúsan sokat pörög az is egy ilyen programra utalhat, de ha nincs kiugró használat akkor zárjuk be egyesével a dolgokat és figyeljük meg melyik okozhatta.

A Mavericks főként olyan újításokat fog tartalmazni amik a teljesítményt optimalizálják, és ez az üzemidőn is sokat dob, szóval amint megjelenik nagyon ajánlott a frissítés.


Kommentek megjelenítése