Yazio・Watchlabor

Tesztek   |   2019.01.23 - 08:44   |   Írta: Ca$h   |   6244
23. jan Yazio・Watchlabor

Eszel te rendesen?

Éljünk egészségesen, mozogjunk sokat, táplálkozzunk rendesen. Ez mind rendben van, de mi van akkor ha én éppenséggel nem egy dietetikus vagyok? Ha csak egy hétköznapi ember, aki nem ért annyira az ételekhez, de törekszik a minőségi életre. Esetlegesen fogyni szeretnék egy kicsit (vagy sokat) de nem tudom pontosan mit is kell tennem ennek érdekében. Ami biztos, hogy a drasztikus diéta soha nem vezet célhoz, gyorsan le lehet vele fogyni, de ha nem figyelünk oda a duplája fog visszajönni. Oké, de mi a megoldás? Az egyik legjobb módszer ha számoljuk a kalóriát.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri ezt a módszert, de abban már kevésbé, hogy alkalmazni is tudja rendesen. Hiszen honnan is tudnánk pontosan hogy mi mennyi kalória, vagy hogy mennyire van szükségünk egy nap során. A kalóriaszámlálás lényege, hogy mindenkinek van a kora, neme és végzett munkája szerint egy alapvető kalóriaszükséglete, ha ezt bevisszük de többet nem akkor nem fogunk hízni. Ha viszont valamennyivel kevesebbet viszünk be akkor annak szép, lassú, de tartós fogyás lesz a vége. Rengeteg olyan oldal vagy program van ami ezzel foglalkozik, nekem a személyes kedvencem idáig a Kalóriabázis volt. Most viszont eljött az ideje, hogy mindezt kényelmesen a mobilunkon keresztül, esetlegesen az Apple Watchal megsegítve tegyük, akkor és ott amikor csak kedvünk tartja.

Első körben természetesen meg kell majd adnunk pár fontosabb adatot magunkról, vagy esetlegesen a Health-et hívjuk segítségül (érdemes) hiszen ez (főleg ha már régebb óta egészségesen igyekszünk élni) figyeli a mozgásunkat, folyadékfogyasztást, pulzusunkat, mindent amit előzőleg megengedtünk neki. Ezek után eldönthetjük hogy szükségünk van-e némi táplálkozási tanácsadásra, esetlegesen fizetős tartalmakra előfizetve még hatékonyabbá tehetjük a kalóriaszámlálást. A Yazio viszont kiválóan alkalmazható ingyenesen is.

  

Nagyon fontos, hogy tervezzük meg az életünket, a napi mozgást, a magunkra szánt időt, ahogyan azt is hogy miket eszünk. A legjobb módszer, ha naponta többször eszünk, de keveset, a vacsora a halálos ellenségünk, sötétedés után már ne nagyon együnk semmit hizlalót, maximum zöldséget, esetlegesen gyümölcsöt a kevésbé hizlaló fajtákból, illetve folyadékot minden mennyiségben, abból bajunk nem lehet, persze ne cukrosat. Az édesítőszer jó dolog, de sajnos nagyobb mennyiségben ugyanúgy hizlaló lehet, illetve vannak olyanok amiktől komolyabban menni fog a hasunk. A Yazión keresztül komplett ételeket vihetünk be, recepteket készíthetünk, számtalan előre elmentett ételt megtalálunk, köztük rengeteg magyart is, nagyon fontos, hogy minden kalóriabevitelt és égetett kalóriát pontosan vezessünk. Ha van Apple Watch akkor szerencsére a mozgással nem lesz baj, automatikusan érzékelni fogja a program, illetve az előre elmentett ételeinket, étkezéseinket könnyedén be tudjuk vinni rajta keresztül is.

Ha pontosan vezetünk mindent és odafigyelünk arra, hogy ne lépjük túl a megengedett kalóriamennyiséget, akkor gyakorlatilag bármit ehetünk, amit csak akarunk, egyszerűen csak tudatosan kell élni. A fogyás garantált lesz, az eredmény viszont csak akkor tartós, ha képesek vagyunk komplett változtatni az életünkön és azt meg is tartani. Ehhez nagyon nagy segítség lehet egy olyan profi program, mint a Yazio, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, minden más már csak rajtad múlik kedves olvasó.

Szerintünk: 8/10

Az applikáció ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése