A felsőkategóriás okostelefonok viadala

Tesztek   |   2016.12.08 - 19:00   |   Írta: Gergő.H   |   10083
08. dec A felsőkategóriás okostelefonok viadala

Android vagy iOS? Google vagy Sony? Samsung vagy Apple? Most kiderül melyik a gyorsabb!

Bizonyára senki sem szeretne lassú készüléket vásárolni. A mai csúcskategóriás telefonok között nem is igen találkozunk lassú modellekkel. Egy azonban biztos, hogy érzékelhető különbség van egyes okostelefonok között. A nagy gyártóknak minden évben sikerül meglepnie bennünket és valami újat hozni. Egyre jobb, gyorsabb processzorok, lenyűgöző műszaki megoldások. A készülékek gyorsasága rengeteg tényezőből áll, beleértve a hardvert, a szoftvert és ezek együttműködését.

A számítástechnikával foglalkozó internetes oldal, a TechRadar készített egy videót, amelyben 6 különböző cég csúcsmobiljának a gyorsaságát veti össze. A legújabb videójuk előzménye, a korábbi tesztjük, amelyben a telefonok akkumulátorait hasonlították össze.

A mostani videóban a kísérleti alanyok közé tartozik a Google Pixel, a HTC 10, a Sony Xperia XZ készüléke, az LG G5, a Samsung Galaxy S7 és természetesen az iPhone 7! Az említett készülékek jelenleg a gyártók zászlóshajói, legkifinomultabb telefonjai. A TechRadar stábja, videójukban egyszerre teszteli mind a hat készüléket, amelyből öt okostelefonon Android, az iPhone 7-en iOS operációs rendszer fut. Az iOS és Android egy örökös párharc, mindkét oldal népes támogató réteggel rendelkezik.

A tesztvideóban láthatjuk, ahogy az egyes telefonokon elindítják ugyanazt a játékot vagy alkalmazást, és lemérik melyik telefon reagál, illetve teljesíti az adott parancsot rövidebb idő alatt. Az eredmények annyira nem meglepőek…

Íme a videó:

 

 

forrás: AppleRider.com


Kommentek megjelenítése