Kozmoszfekete iPhone mellé kozmoszfekete billentyűzet és egér dukál

Tesztek   |   2016.10.06 - 20:10   |   Írta: Zoltan C   |   7085
06. okt Kozmoszfekete iPhone mellé kozmoszfekete billentyűzet és egér dukál

A jet black (itthon hivatalos fordításban kozmoszfekete) iPhone 7 megérkezett, az új szín pedig máris hatalmas rajongótábort tudhat magáénak.

Hiába ismeri el még az Apple is, hogy ezen a színvariáción könnyebben látszódnak meg az apró karcok (a kezünkről származó zsírfoltokról nem is beszélve...), vannak emberek, akik annyira beleszerelmesedtek, még a Mac kiegészítőiket is amolyan zongora feketében akarják látni! Ilyet ugyebár nem árul az Apple, így a 9to5mac-nél a Colorware segítségét kérték.

A Colorware csapata (igen, Magyarországra is szállítanak!) pedig meg is adta a Magic Mouse 2-nek és a Magic Keyboard-nak a jet black kezelést. Ami különösen jó a végeredményben, hogy Magic Keyboard gombjai vagy a Magic Mouse-t mindentől megkülönböztető fényes burkolata ugyanolyannak érződnek, mintha most érkeztek volna, érintetlenül az Apple-től. A 9to5mac teszterének sajnos a többi ilyen átfestést vállaló cég munkái nem hozták ezt az érzetet.

Hiába lesznek a Magic Keyboard billentyűi fényesek a gyári matt helyett, a gépelés nem érződik másnak, mint az átalakítás előtt. A billentyűzet alja fehér maradt, de mivel a Colorware minden oldalt is lefest, így a fehérséget csak felfordítva látod. Matt festést is lehet kérni náluk egyébként, de ez esetben direkt az iPhone 7-hez illő festést kerestek.

A kozmoszfekete Magic Mouse talán még a billentyűzetnél is jobb. Véleményem szerint, igényesebbre, "prémiumabbra" sikerült. Gyárilag is fénylő (csak fehéren) kiegészítőről van szó, ezt értelemszerűen extra könnyű volt átmenteni a tuningolt verzióba. Teljesítményben, használhatóságban semmilyen különbség nem érződött, az egér tetején végzett, már megszokott gesztusok, klikkelés vagy görgetés esetén úgyszintén. Sajnos, a nagy Apple fanatikusok nem fognak örülni annak a ténynek, hogy az Apple logót elrejti a festés.

Két módon tehetünk szert a Colorware-től ilyen szettre: beküldjük a már meglévő Apple kiegészítőnket, vagy egyenesen tőlük vesszük meg őket 199, illetve 119 dollárért. Ez durván 40 dollár extrát jelent az egész és 99-et a billentyűzet esetén.

Vajon miért nem csinálja meg ezt az Apple a Mac kiegészítőkkel? Vagy akár az összes termékével? Nem hangzana rosszul a kozmoszfekete heteshez egy pár fekete AirPod, igaz? Nem véletlen, már fent is van a neten egy ilyen koncepció.

Forrás: applerider.com és 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése