Harman Kardon Onyx Studio 2 Bluetooth hangszóró teszt

Tesztek   |   2016.02.22 - 19:04   |   Írta: Alma_PR   |   10138
22. feb Harman Kardon Onyx Studio 2 Bluetooth hangszóró teszt

Hangszórót tesztelni a legegyszerűbb dolog az összes tesztre eddig kapott termék közül.

Elég csak kibontani, lerakni az asztalra és meghallgatni, hogy hogyan szól. Nyilván ennél azért mélyebbre kell ásni, hogy vélemenyt tudjunk alkotni az adott termékről, de a Harman Kardon Onyx 2-nél nem ez volt helyzet, hiszen körübelül fél percen belül rájöttünk, hogy egy csúcskategóriás, prémium termékről van szó, ami ár‒érték arányban szinte minden konkurenciát lesöpör az asztalról.

Csomagolás és külcsín

Csomagolása egy kicsit ütött-kopottnak hatott, de amint sikerült felnyitni a terméket, megláttuk, hogy szépen és igényesen van kialakítva neki belső rész. Minden szükséges eszköz ott van a dobozban, bár nem viszik túlzásba az hozzácsapott vezetékek számát (hál’ Isten). Kapunk egy tápkábelt és egy kézikönyvet a dobozban, és igazából ennyi. Miután kiszabadítottuk papírbörtönéből, kivehetjük a készüléket és megszemléhetjük minden aspektusából. Ami feltűnhet elsőre, hogy az elejét egy fekete fém réteg védi, rácsos kialakítással, de alatta négy darab (kettő kisebb “tweeter” és kettő “woofer”) hangszóró helyezkedik el (ezeknek a teljesítménye 4x15W) továbbá egy elülső mélynyomót is elhelyeztek a gyártók, hátul pedig egy színes mélynyomóval van megáldva (mármint a kör rajta színes). Maga a teste lencse alakú a hátsó részen pedig egy kis fogantyú található, amivel kényelmesen tudjuk jobbról-balra helyezni. Két rövid, de erős lába van, amivel stabilan áll.

Teljesítmény és hangzás

Amikor először csatlakoztattam rá eszközt nagyon meglepődtem a hangzásán. Egyszerűen ki sem nézné belőle az ember, hogy egy ekkora eszköz, ilyen szépen szól és ekkora teljesítménnyel rendelkezik. Egy nagyobb teret gond nélkül betölt a hangzása és ekkor még csak meg sem erőlteti magát az Onyx 2. A hangszórók nem egy irányba sugároznak, így térélményt is nyújt a termék. Az akusztikus hangokat jól kiemeli, ugyanakkor a pörgősebb zenék is dinamikusan szólnak, még max. hangerőn sem volt semmi recsegés. Bluetooth 3.0 van rajta így soha egy másodpercet sem késett, vagy szakadozott a hang. Egy pár óra zenehallgatás után vettem csak észre, hogy még csak be se dugtam a hálózatra Onyx-ot. Azért nem tűnt fel nekem, mert beépített akkumulátorral rendelkezik, 2600mAh-es teljesítménnyel felruházva. Ezek után gondoltam megnézem, hogy mennyit bír és igaz, hogy a gyártó oldalán kb. 5 óra volt feltüntetve, de a gyakorlatban inkább a 4 óra fele húzott a teljesítménye. Csak hab a tortán, hogyha valaki nagyon szeretne vele telefonálni, akkor még kihangosítóként is tud funkcionálni. Ez a zajszűrés miatt remek hangzást nyújt ilyen téren is.

Negatívumok

Két dolgot hiányoltam a készülékből, amik igazából nem létszükségletek, de mint kényelmi funkciók számítanak. Az AirPlay funkció volt, aminek köszönhetően nem tudtuk összekötni a teljes otthoni hangrendszert, de igazából nem is volt annyira lényeg. A másik pedig a zenelejátszók összeköttetése (spotify connect stb.). Mind a kettő ugyanabból az okból ered, hogy csak BT csatlakozás van rajta. De ezek annyira nem hátrányok, a kéket is tökéletesen és zökkenőmentesen viszi, de ilyen dolgokat azért jó tudni, mielőtt bárki vásárlásra adná a fejét.

Értékelés

  • Ár/érték – 2/3 Gyönyörű hangzás, nagyszerű teljesítmény és az ára sem vaskos. Nem marad a Zeppelin mellett, de van benne még akkumulátor is piknikezéshez. Az AirPlay és zenelejátszók közvetlen csatlakozása hiányzik, csak emiatt nem kap max. pontszámot.
  • Design – 2/2 A Harman Kardon már megszokott stílusával rendelkezik, mondhatni dögös a készülék. Könnyű szállítani, igényes kialakítással.
  • Használat – 3/3 A 60W-os és két mélynyomós teljesítmény garantáltan lenyűgöző hangzást szolgáltat. Az akkumulátor üzemidejére sem lehet panasz.
  • Élettartam – 2/2 Igaz, hogy lehetne benne még nagyobb akkumulátor, de nem éreztem szükségét. A tesztidő alatt egy rossz hangot nem adott ki, tehát nem lehet semmilyen panasz rá.

Összességében az Onyx 2 egy nagyobb belső (vagy külső) térbe lett tervezve, hogy a gyönyörű hangzásával elárassza azt. Az árára sem lehet panasz, gyakorlatilag mindenkinek csak és kizárólag ajánlani tudjuk. Aki szeretné megrendelni, az kattintson erre a linkre. Személyes átvétel esetén a CTD-re hivatkozva 2000 Ft kedvezményt fogunk adni minden kedves vásárlónknak! A teszt terméket pedig még akciósabban 54.980 Ft-ért megvásárolhatja bárki, és akár ki is próbálhatja.

 


Kommentek megjelenítése