iPhone 6S vs. Nexus 6P vs. Lumia 950XL gyorsasági teszt!

Tesztek   |   2015.12.29 - 18:21   |   Írta: Érci Viktória   |   5853
29. dec iPhone 6S vs. Nexus 6P vs. Lumia 950XL gyorsasági teszt!

Melyik a leggyorsabb?

A népszerű YouTube csatorna - a Phonebuff - fogta az Apple, a Google és a Windows nehézfiúit, és egy házi verseny keretein belül „egymásnak eresztette őket”.

A feladat mind a három készülék számára azonos volt, az előre telepített applikációkat kellett minél gyorsabban betölteniük. Az alkalmazások soraiban láthattuk az Amazont, a Temple Run 2-t és a Netflix-et is.

Vigyázz, kész, RAJT!

A dobogó első helyére az iPhone 6S került (lássuk be, nem lepődtünk meg), a 64 bites A10-es chip verhetetlennek bizonyult. A 6S ideje mindössze: 0:58,9 lett. A második a Google üdvöskéje, a Nexus 6P lett, 1:17,68-al. A Lumia 950XL pedig a verseny nagy vesztese, 1:23,74-es idővel.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone gyakorlatilag kétszer olyan gyors, mint a Windows okostelefonja. De ez még sem ilyen egyszerű!

A teszt ugyan látványos, és izgalmasnak bizonyult, de tudományos szempontból még sem állja meg a helyét. Hisz nem csak az eszközök „lóereje” a felelős a történtekért: az sem mindegy, hogy egy-egy applikációt miként optimalizáltak a fejlesztői a különböző rendszerekre. Lehet, hogy külcsínre ugyanolyanok, de a kódok szintjén, mégis teljesen mások lehetnek.

Mindenesetre lássuk be, mi mezei felhasználók, csupán ezen a szinten mozgunk, és hasonló feladatoknak vetjük alá okoskütyüinket nap, mint nap. Tehát számunkra ez a teszt mégis szolgálhat útmutatásként.

Forrás: CultofAndroid

MentésMentés


Kommentek megjelenítése