Különleges, szuperdrága új iPhone-ok érkeztek

Tech Hírek   |   2021.04.20 - 08:11   |   Írta: L Ferenc   |   764
20. ápr Különleges, szuperdrága új iPhone-ok érkeztek

A limitált szériás almás mobiloknak alaposan megkérik az árát.

A tavaly ősszel piacra dobott legújabb iPhone-ok designja a legtöbb vásárló számára nagyon is bejön, ezt igazolják többek közt a remek eladási mutatók is. Azonban akadhatnak olyanok, akik bár alapvetően szeretik az új modelleket, mégis valami különlegesre vágynak, egy olyan okostelefonra, mely nem jön szembe minden sarkon. Számukra készültek a mobiltelefonok nemesítésével foglalkozó Caviar legfrissebb újdonságai, melyek szokás szerint jelentősen drágábbak az amúgy sem olcsó alapkészülékeknél.

Az egyik ilyen modellt a világ első űrutazása ihlette. Jurij Gagarin 1961. április 12-én repült fel az űrbe, és ennek 60. évfordulója kapcsán látott napvilágot a most leleplezett iPhone 12 Pro Gagarin, illetve iPhone 12 Pro Max Gagarin. A repülésben és űrhajózásban használt titánból készült borítás mellett említést érdemel az az óra, mely pontos mása annak az órának, melyet Gagarin használt egykoron a 108 perces űrutazása alatt. A Vosztok-1 tematikájú okostelefon alapára 8920 dollár, vagyis átszámítva mintegy 2,68 millió forint. A megrendeléssel nem árt sietni, ugyanis a különlegességből mindössze 12 példány fog készülni.

A Caviar az űrkutatás nemcsak orosz, hanem amerikai vonatkozásának is emléket kíván állítani, melynek jegyében az Apple okostelefonjaiból egy Neil Armstrong limitált széria is napvilágot látott. Ezek a készülékek az Apollo 11 küldetésnek, a Holdra szállásnak állítanak emléket. A titán hátlapos okostelefonokból alig 11 darabot fognak gyártani és minimum 6 450 dollárt, vagyis mintegy 1,94 millió forintot kell fizetni értük. 

Ugyancsak említést érdemel a Szergej Koroljev limitált széria, mely az ukrán nemzetiségű szovjet mérnöknek, rakétatervezőnek állít emléket. Emberünk volt a fő mozgatórugója a Szputnyik fejlesztésének, illetve annak, hogy Lajka kutya, illetve Gagarin az űrbe repülhessen. A titánnal és arannyal ékesített, 99 példányban gyártandó iPhone-ok alapára 6760 dollár, átszámítva mintegy 2,02 millió forint. 

A Caviar az űrkutatás jelenével és jövőjével is foglalkozik, ennek ékes bizonyítéka az iPhone 12 Pro Musk, illetve iPhone 12 Pro Max Musk. Ezek az Elon Musk sziluettjével díszített, Space X tematikájú készülékek 6610 dolláros, vagyis mintegy 1,98 millió forintos alapárral rendelkeznek. A titánházas mobilokból mindössze 19 példány készül. 

Végül, de nem utolsó sorban az iPhone 12 Pro Bezosról is említést kell tennünk. Ez az 5840 dolláros, 1,75 millió forintos alapárú készülék a Blue Origin rakétafejlesztő cég alapítójáról kapta a nevét, és az a 2015. április 29-i dátum szerepel rajta, amikor is a cég újrahasznosítható rakétája először a levegőbe emelkedett.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése