Íme a legszörnyűbb mobil nevek

Tech Hírek   |   2019.10.26 - 22:52   |   Írta: ARPII   |   5302
26. okt Íme a legszörnyűbb mobil nevek

Biztos nem gondolkoztak rajtuk sokat.

Ahogy halad előre az idő, csökken a lehetséges nevek száma a mobilok esetében is. Néha pedig akadnak igazán borzalmas eredmények, ebből hoztunk most Nektek egy csokorral.

 

15. HTC First

 

Az első mobil a listánkon a HTC First, ami a cég ötvenegyedik mobilja volt a piacon. Viszont ez volt az első, ami a Facebook új felületével, a Facebook Home-al érkezett. Ez az új interfész még nagyobb hozzáférést adott a Facebook-nak az adatainkhoz, egy középszerű felületért cserébe.

 

14. Kodak Ektra

 

A Kodak 2012-ben kikerült a kamerapiacról, és úgy döntött, jó ötlet lenne belépni az okostelefonok világába egy kamera orientált mobillal. A fantasztikus nevet egy 1940-es 35mm-es kamerától örökölte a mobil. Sajnos a telefon képei távolról sem voltak jók. A barátságtalan árcédula és gyenge specifikációk pedig csak rátettek egy lapáttal az Ektra sírjára.

 

13. Motorola Flipout

 

Ez a szépség a kihajtható QWERTY billentyűzetéről kapta a nevét, ami a kijelzővel egyetemben 2.8 colos volt. Mondanom sem kell, hogy ennyi billentyű ilyen kicsi helyen nem a legideálisabb, hacsak nincsenek törpe kezeink. A mobilnál nem volt sok lehetőség amikor a névválasztásra került a sor. Egy másik opció volt még a Motorola Twist, azzal lekoppintották volna a Nokia 7705 Twist-et.

 

12. Lenovo Phab 2Pro

 

A Lenovo Phab 2 Pro folytatta a cég óriáskijelzős felhozatalát, a maga 6,4 colos megjelenítőjével. Ez manapság sem számít kicsinek, hát még akkoriban. Ez volt az első készülék, amiben benne volt a Google Tango AR rendszere (emellett nyugodtan hívhatták volna a telefont HTC Salsa-nak, vagy ChaCha-nak is) amit ma ARCore néven ismerünk. Továbbá ez volt az első mobilok egyike, ami a Pro nevet viselte, amellett hogy egy egyértelműen közép kategóriás mobil volt, meh.

 

11. LG V30S ThinkQ

 

Itt kezdődnek csak az igazi bajok. Már maga a ThinkQ branding is nehezen kiejthető és megjegyezhető, ha viszont még utána teszünk egy két kilométeres folytatást, akkor biztos senki nem fog rá emlékezni öt perc múlva sem. Ennek ellenére viszont, az LG már évek óta viszi ezt a nevet, több-kevesebb sikerrel.

 

10. Royole FlexPai

 

Azzal, hogy ők voltak az elsők a hajlítható mobilok piacán, akármilyen nevet választhattak volna, de sajnos erre esett a választás. A FlexPai név nyilvánvalóan az angol „flex” vagyis hajlítás szóra akar hajazni, ahogyan a később bemutatott Samsung Galaxy Fold is. A Royole telefonja viszont közel sem volt annyira jó mint a dél-koreai gyártóé. Mindenesetre az elsőnek járó díjat megérdemlik, dacára a szörnyű névválasztásnak.

 

9. Palm Palm

 

A Palm Palm egy újraélesztett projekt, aminek az a célja hogy egy kompakt méretű minimalista op rendszerű telefonod lehessen, ami össze van kötve a rendes mobiloddal. A kütyü egy 3.3 colos megjelenítőjével jóval kevesebb mint egy normál mobil, viszont ugyanannyit kell érte fizetni. Hát nem kihagyhatatlan ajánlat? Így mind a két kezedben lehet egy-egy mobil, akárcsak egy pom pom lánynak, és hadonászhatsz vele hogy észrevegyék hogy milyen rossz vásárt csináltál.

 

8. ZTE Iconic Phablet

 

A ZTE, akit még a Huawei előtt száműztek az amerikai piacról, megjelent az Iconic Phablet-tel 2014-ben. Manapság már sok mobil lekörözné, de akkoriban igen is nagynak számított egy 5.7 colos megjelenítő. Sajnos viszont nem sikerült letúrnia az akkori királyt (Galaxy Note) a trónról, próbálkozni viszont szabad.

 

7. Motorola Quench

 

Ez a név egyszerre hangzik agresszívan és gusztustalanul is, nem csoda hogy nem aratott hatalmas sikert. A mobil a Dex-et volt hivatott felváltani billentyű mentes dizájnjával (vagy CLIQ XT Amerikában.) Három szörnyű név, három szörnyű mobilhoz, csak hogy az univerzum rendje helyre álljon.

 

6. HTC ChaCha/Salsa

 

A HTC ChaCha (vagy bizonyos helyeken HTC ChaChaCha) és a teljes kijelzős tesója, a HTC Salsa még 2011-ben mutatkoztak be Android Gingerbread operációs rendszerrel. Én egyáltalán nem javasolnám a gingerbread (magyarul mézeskalács) és a latin tánc kombinációját, a HTC-nél egy fejes viszont tettlegességig fajult ezzel a gondolattal. Nem csak a neve különleges ennek a kicsikének, ugyanis kapott egy dedikált Facebook gombot, amit ha megnyomtunk, akkor a népszerű közösségi oldalra repített minket. Ez a kényelem majdnem megérte  „HTC ChaCha-ról posztolva” üzenetet minden egyes poszt után.

 

5. Wickedleak Wammy Passion X

 

Ez a gyártó Indiából indult és nem is jutott sokkal messzebbre, 2014-ben három furcsa elnevezésű mobillal rukkoltak elő. Név szerint a Wammy Passion Z, Z Plus és a Wickedleak Wammy Passion X mutatkozott be ebben a sorrendben, még ha az X előbb is van az ABC-ben. Az X modell különlegessége a speciális bevonat volt, ami a külső behatások ellen volt hivatott megvédeni a mobilt.

 

4. Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch

 

A 2011-es Galaxy S II Epic 4G Touch korának egyik leglenyűgözőbb mobilja volt. 4.5 colos AMOLED kijelzővel és elképesztően gyors 1.2 GHz-es két magos processzorral. Ezek után a fejlesztések után nem maradt sok pénz a kasszában, így az elnevezésen kellett spórolni, persze nem a hosszán.

 

3. Verykool Apollo Quattro

 

Ez a mobil több sebből is vérzik, ugyanis annak ellenére hogy tavaly jelent meg, 1GB RAM-ot és 8GB belső tárhelyet kapott, viszont legalább rendelkezik ujjlenyomat olvasóval. És nem, nem voltak elődjei se Apollo Tre, Due sem Uno néven.

 

2. Acer Liquid Zest Plus

 

Ez a mobil pont az, amire szükséged szükséged ha ki akarod súrolni a kádból a lerakódott vízkövet. A mobil egy puha pillecukorral (Marshmallow) és 5 000 mAh-ás akkumulátorral érkezik, amivel az egész házat kisúrolhatjuk. Minden viccet félretéve, ennél a mobilnál semmi sem tűnik ki, talán csak a neve és az sem jó értelemben.

 

1. Casio G’zOne Commando

 

Meg is érkeztünk a legszörnyűbb mobil névhez az Androidos oldalon. A Casio G’zOne Commando (ejtsd: dzsíz ván) a gyártó kevés mobilja közé tartozott. A förtelmes név mellett viszont a 2011-es év egyik legstrapabíróbb mobilja volt, erre viszont szükség is volt. Ugyanis a mobil annyira bug-os volt, hogy az ember legszívesebben egész nap a falhoz dobálta volna.

 

Külön díjasaink

 

iPhone XS

 

Az Apple megtörte a sok éven át tartó könnyen megnevezhető név stratégiáját az iPhone XS-el (tíz ess) és a XR-el (tíz err.) A próbálkozás, hogy a vásárlóik „máshogy gondolkodjanak” a római számokról lezárult az iPhone 11-el, bár a cég az iPhone 11 Pro Max-el is elég veszélyes vizekre evezett.

 

Yezz Billy 4.7

 

Ez a gyönyörűség egy Windows Phone volt, amit magáról az alapítóról neveztek el, vagyis Bill „Yezzy” Gates-ről. A kijelző meglepő módon 4.7 colos volt, emellett pedig egy teljesen középszerű alsó kategóriás mobilnak felelt meg.

 

Poop Phone (erről sajnos nem találtunk képet)

 

Ez a fekália mobil egy buta telefon másolat volt egy kínai gyártótól, az Oppo-tól. Érthető módon a telefont még a nyugati partra való érkezése előtt elsüllyedt. Ezek lettek volna a legérdekesebb és legszörnyűbb mobilnevek. Ha úgy gondoljátok, hogy kihagytunk volna egyet, akkor írjátok le kommentben!

Forrás: HasználtAndroid.hu

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése