iPad Pro 12,9 – Nem biztos, hogy neked is meg kell venned [videó]

Tech Hírek   |   2019.01.09 - 19:13   |   Írta: H.A   |   2945
09. jan iPad Pro 12,9 – Nem biztos, hogy neked is meg kell venned [videó]

Egy tábla mind felett, mondtuk az első iPad megjelenésekor. Azóta lett egy csomó különböző iPad, de továbbra is van egy, amelyik mid felett áll.

Ez a 12,9 hüvelykes iPad Pro, amit meg is vettem.

Nagyjából három hete rászántam magam és lecseréltem az iPad Prómat. Nem azért mert bármi bajom lett volna vele, hanem azért, hogy szinten tartsam és ismét garis eszközöm legyen. Pár óra alatt elkelt a régi iPad én pedig azonnal besétáltam az egyik iSTYLE boltba és meg is vettem az újat. (Nem, nem kaptam meg ingyen, kifizettem.)

Az új iPad visszahúzott mindent a felhőből én pedig szidtam magam, hogy megint az Apple nyert, mindenféle áremelés ellenére is eladtak egy újabb darab iPadet. Azért innen üzenném az Apple-nek, hogy vennék laptopot és új iMacet is meg mindent, ha nem kerülne minden csillió forintba. Azért némileg vigasztalt amikor a vadi új iPaden ránéztem az Apple piaci kapitalizációjára és azt láttam, hogy 600 milliárd dollárt vesztett a cég az értékéből három hónap alatt. Ezt mondtam egy éve, nem lehet végtelenségig excel alapon csinálni a termékeket, mert előbb utóbb a felhasználók büntetnek. Na mindegy, nem akarok ebbe belemenni, egy külön videót megérne ez is, reméljük hogy a mostani pofon kicsit visszatéríti az Apple-t a korábban járt útra, arra az útra, amikor még a termék volt a legfontosabb ezután jött csak a pénz.

Tavaly két igazán jó terméket mutatott be az Apple. Az egyik az Apple Watch volt, a másik pedig az iPad Pro, az összes többi termék kb annyira mozgatott meg mint a macskámat a havazás. PS: a macskámat semennyire nem érdekli a havazás.

Szóval három hete használom az iPad Prót, össze is gyűlt egy csomó tapasztalat, itt volt hát az ideje egy videónak róla. Íme:

 

 

A videó érdekessége, hogy 4K-ban készült három nap alatt. Egyrészt mert nincsenek igazán jó fények a lakásban, másrészt kicsi a hely nehéz szép háttereket csinálni. Azért sikerült megoldani, csak így pont négyszer annyi időt vett igénybe, mert sokáig tartott mindenféle himi-humi világítással megoldani, meg pakolgatni a cuccot. Volt egy elképzelés a fejemben a vágóképekről, kiváncsi voltam meg tudom-e csinálni olyanra amilyenre szeretném, 4K-ban. Mondhatni, hogy nagyjából sikerült.

4K-ra viszont még nem vagyok kész, közel sem. 100 GB lett a nyersanyag, a Final Cut Project 400 GB lett úgy, hogy nem optimalizálta a nyersanyagot, mert akkor lett volna 2 TB, annyi hely nincs. Elkezdte proresre konvertálni, de 10 százaléknál lelőttem, amikor láttam hogyan fogy el az 500 gigás ssd. A vágás már viszonylag tűrhetően ment, kb 30 százalékkal volt lassabb, mint 1080-at vágni, de ebben az anyagban nincsenek durva editek. A render kétszer lassabb, de ez várható is volt, hiszen sok a pixel. Összességében, az látszik, hogy ha muszáj lehet 4K-ban dolgozni, de sokkal sokkal lassabb, mint 1080-ban, vagy meg kell vegyük a létező legdurvább vasat, brutál méretű és sebességű tárhelyekkel.

Megnéztem 4K TV-n, a lehetőségekhez képest gyönyörű lett az anyag. Látszik minden stressz ragya a fejemen, meg minden porszem is, de az biztos, hogy nem most fogok átállni natív 4K videózásra. ???? A Sony A7III is volt, hogy túlmelegedett, 2db 128 GB kártya is kevés lenne (1-ik csak backup), és kéne még hozzá két darab 2 TB SSD meg egy minimum i7 iMac. Szóval egyszerűen nem éri meg, mert a nézők kb 1 százaléka nézi 4K TV-n, telefonon meg tableten nem jön ki a különbség. Ezt csak azért raktam ide, mert Patreonon is sokakat érdekeltek ezek a technikai részletek.
iPad Pro Árak és Vásárlás

Forrás: Handras.hu

Kapcsolódó cikkeke: 




Kommentek megjelenítése