Így használhatjuk majd Magyarországon az Apple Watch EKG funkcióját

Tech Hírek   |   2018.10.30 - 12:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3965
30. okt Így használhatjuk majd Magyarországon az Apple Watch EKG funkcióját

Könnyű lesz kikerülni az Apple korlátozását.

Az Apple Watch Series 4 egyik legfontosabb újítása az EKG funkció. Az átdolgozott Digitális Koronának és a hátlapon található új óracsoportnak köszönhetően az almás óra legújabb változata már egy gyors, 30 másodperces EKG jelentést is képes készíteni, amit az almás közösség szívproblémákkal küzdő tagjai örömmel fogadtak.

A funkció azonban még nem elérhető, sem hazánkban, sem az Apple hazájában. Az ígéretek alapján a cupertinói techcég először az Egyesült Államokban engedélyezi majd a funkciót, hiszen eddig egyedül itt kapott hivatalos engedélyt a mérésekre.

Az operációs rendszer kódjából azonban kiderült, hogy itthon sem kell várnunk, hiszen az eddigi jelek teljes mértékben arra utalnak, hogy nem lesz hardveres akadálya a funkció használatának. Egyedül az eszközök régióbeállítása határozza majd meg, hogy elérhető-e az EKG alkalmazás, vagy sem. Ezt a Beállításokon belül az Általános, azon belül pedig a Nyelv és régió menüben tudjuk módosítani. Fontos megjegyeznünk, hogy nincs ok az aggodalomra, hiszen a mobil és az okosóra régióját úgy is átállíthatjuk az Egyesült Államokra, hogy magyar marad az eszközök nyelve.

Az eddigiek alapján tehát ezzel a kis trükkel könnyedén elérhető lesz az EKG funkció, bárkinek, bárhol. Persze az, hogy végül tesz-e komolyabb lépéseket azért az Apple, hogy valóban csak az Egyesült Államokban lehessen EKG-t készíteni az órával, vagy nyitva hagyja – ezt a tátongó – kiskaput, csak a funkció végleges bevezetésekor tudjuk meg. Egyelőre megnyugodhatunk.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése