Egy amerikai mentős véleménye az új Apple Watch-ról

Tech Hírek   |   2018.10.16 - 16:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   5689
16. okt Egy amerikai mentős véleménye az új Apple Watch-ról

Így festenek az új okosóra életmentő funkciói egy mentős szemszögéből.

Rich Mogull, egy amerikai mentős a Tidbits.com-on írta le, hogy milyen potenciált lát az Apple Watch Series 4 életmentő funkcióiban, szigorúan szakmai szemmel. A '90-es évek óta a szakmában tevékenykedő férfi fantáziáját főként az elesés érzékelés funkció mozgatta meg, de az EKG-t is örömmel fogadja az új okosórában.

“Számtalan eleséses esethez riasztottak minket az évek során. Ezek a leggyakoribb esetek, amikhez hívnak minket. Az idősek körében egy elesés következményei akár halálosak is lehetnek, még akkor is, ha gyorsan reagálunk. Gyakoriak a komoly fejsérülések, de a csípőtörések jellemzőbbek, amikből később akár igen nehezen lehet csak felépülni.”

A pitvarfibrillációról és szívritmuszavarról már a korábbi almás okosórák is képesek voltak figyelmeztetni, de Mogull szerint az új, beépített EKG sokkal pontosabban fedezi majd fel ezeket a problémákat:

“Szerintem az Apple Watch Series 4 EKG-jának a pitvarfibrilláció felfedezésében lesz a legértékesebb szerepe. Az orvosok is pontosabban figyelhetik majd a már felfedezett problémákat.”

A mentős azzal is egyet értett, hogy a legtöbb probléma nem az orvosi rendelőben jelentkezik, így hatalmas segítség, ha mindig van egy valamirevaló szívmonitorozó eszköz a csuklónkon.

Mindeközben Mogull az Apple Watch hátrányairól is beszélt, amik miatt az nem tekinthető egy mindenki számára alkalmas életmentő eszköznek. Elsőként az árat említi, aminél azt sem szabad elfelednünk, hogy az almás okosóra mellett mindenképp szükség van egy iPhone-ra is. A második a kezelés komplexitása - mind az iPhone-é, mind az Apple Watch-é -, ami éppen abban a korban kezd nehézséget okozni, amikor az embereknek a legnagyobb szüksége lenne a Watch tudására. A harmadik pedig a rövid üzemidő, ami miatt a felhasználóknak mindig figyelniük kell, hogy fel legyen töltve az óra akkumulátorja.

“Az Apple Watch elég komoly korlátoktól szenved, főként az ár és az akkumulátor terén, de az igazság az, hogy néhányan tovább élnek majd amiatt, mert viselnek egyet.”

Forrás: 9to5Mac/AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése