Az Apple nem halad az iPhone XR-rel

Tech Hírek   |   2018.09.28 - 11:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   3656
28. szept Az Apple nem halad az iPhone XR-rel

Újra bajban az Apple az idei olcsó iPhone-nal. Ezúttal nem a kijelzők fejlesztése, hanem az összeszerelés nem úgy halad, mint szeretnék.

Még majdnem egy egész hónapot kell várnunk, hogy végre kezünkben foghassuk az iPhone XR-t. A készülék október 19-től lesz előrendelhető, 26-án pedig világszerte elstartol a 300 ezer forintos iPhone.

Az idei felhozatal legolcsóbb modellje nem a nagyok OLED paneljével, hanem LCD megjelenítővel érkezik, amelynek legyártása az érzékelősziget miatt sok elemző szerint komoly kihívás volt az Apple-nek és a beszállítóinak. Egyesek szerint éppen ezért csúszik egy hónapot az iPhone XR megjelenése a XS és XS Max-éhoz képest.

Az Apple azonban a bemutatók után bizonyára nem számolt azzal, hogy a komplett telefonok gyártásánál is akadhatnak problémák. A Digitimes értesülései szerint ugyanis a Pegatron nem bírja az Apple által elvárt tempót. Az összes XR készülék gyártásának a harminc százalékával bízta meg a céget az Apple, miközben a Foxconn a készülékek 60 százalékát készíti. A kimaradó 10 százalékot két cég között osztják el, így a két fő gyártó a Foxconn és a Pegatron.

A Pegatron gyenge tempója miatt azonban az Apple a hírek szerint kénytelen volt változtatni az arányokon, és levett valamennyi terhet a cég válláról, amivel inkább szintén a Foxconn-t bízta meg. Elvileg a Pegatronnál későn kapták meg a szükséges alkatrészeket, így ez az összeszerelés csúszásának fő oka, de az is igaz, hogy munkaerőhiány van a kínai gyárakban. A híresen rossz munkakörülményeket úgy tűnik, hogy végre megelégelték az ottani munkások, a Pegatron pedig nem fizet eleget, hogy kompenzáljon.

Forrás: Origo

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése