Ott üti az Apple a Samsungot, ahol talán a legjobban fáj

Tech Hírek   |   2018.09.25 - 21:13   |   Írta: SzavaRicsi   |   8515
25. szept Ott üti az Apple a Samsungot, ahol talán a legjobban fáj

Ebben a versenyben eddig a Note 9 volt a nyerő, de az iPhone XS itt is tarolt.

A DisplayMate Technologies górcső alá vette az iPhone XS kijelzőjét. A laboratóriumi teszt végére számukra egyértelmű: az új iPhone-é a legjobb kijelző az okostelefon-piacon.

Korábban a Samsung Galaxy Note 9-et tartották a legjobbnak ebben a versenyben, de a kutatók eszméletlenül hosszú elemzése alapján az új OLED-es iPhone-ok még a koreaiak zászlóshajóját is felülmúlja. Ha pusztán a fényerőt nézzük, az Apple üdvöskéje nyílván valóan alul marad, pedig itt is fejlesztettek az almások. Az iPhone X 624 nites eredményéről 660-ra javítottak, az iPhone színhűsége pedig már a cupertinóiak felé billenti a mérleget. Emellett az iPhone kijelzőjének tükröződése is csupán 4,7%-os, így erős fényben is igen jól látható a XS képe.

A DisplayMate leírása alapján az iPhone XS és XS Max Samsung által gyártott megjelenítője „számottevően jobban teljesít, mint a konkurens okostelefonoké”. Számos rekordot állított be, illetve döntött meg az Apple, de persze maradtak olyan területek, ahol még van hová fejlődni. Az egyik ilyen a fényerő, a másik pedig egyértelműen a pixelsűrűség.

Akit érdekel a teljes elemzés, az itt olvashatja el a DisplayMate átfogó tesztjét. Vigyázat, rendkívül nyers angol nyelvű szakiromány lapul a link másik végén. Legalább ebből látszik, hogy a vállalat nem hasraütésszerűen választja ki a legjobb kijelzőket.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése