Az átlagos felhasználó napi 2 órát használja az appokat

Tech Hírek   |   2017.05.07 - 22:03   |   Írta: Pausch Rita   |   1809
07. máj Az átlagos felhasználó napi 2 órát használja az appokat

Érdekes adatok kerültek ki az App Annie felméréséből a telefonhasználási szokásokról.

Az alkalmazásokat vizsgáló piackutató cég szerint, az átlagos amerikai napi 2 óra és 15 percet használ alkalmazásokat a telefonján, míg a hozzánk sokkal közelebbi Németországban ez az idő szűk két óra. Ez első ránézésre egyébként egyáltalán nem is tűnik soknak.

Az adatok szerint átlagosan 60-90 alkalmazást telepítünk fel a készülékeinkre, bár például a japán és kínai felhasználók még ettől is többet, nagyjából 100 darab körül. A letöltött alkalmazásokból átlagosan az egyharmada és a fele közötti számot használjuk havi szinten, és kb. csak 10-et naponta.

Bizonyos szektorokban úgy tűnik, hogy az alkalmazások használata egyszerűen szükségszerűvé vált.

Továbbá a felmérés alapján a legtöbbet a gyárilag előtelepített alkalmazásokat használjuk. Ezeket követik népszerűségben iOS felhasználóknál a közösségi oldalakhoz tartozó appok, míg az Android felhasználóknál a különféle üzenőappok. A dobogó harmadik fokán viszont nincs eltérés a két rendszert használók között, egyaránt a Produktivitás kategória a bronzérmes.

A használattal eltöltött idő viszont drámaian változik annak függvényében, hogy milyen típusú alkalmazásról beszélünk. Kijelenthető, hogy egyetlen használatkor eltöltött leghosszabb idő a randi applikációknál a legmagasabb, nagyjából 4 perc. Míg a pénzügyi alkalmazásoknál a legkevesebb, ez kb. egy perc. Az összes többi alkalmazásnál a kettő közé esik az idősáv és teljesen vegyes képet mutat.      

Érdekes módon, noha az iPhone felhasználók több alkalmazást használnak naponta androidos társaiknál, mégis 30 százalékkal kevesebbet játszanak a telefonjukon játékokkal. Mégis, ennek ellenére is, az iOS alkalmazások használói több véleményezést generálnak az alkalmazásfejlesztőknek, mint az androidosok. Bár az utóbbi eredmény feltehetően idén jelentős változáson megy majd át az Apple változtatásai miatt.

Forrás: App Annie / AppleRider

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése