Az Apple nem szeretné, ha megjavítanák a telefonjait

Tech Hírek   |   2017.02.16 - 17:05   |   Írta: N Marcell   |   3722
16. feb Az Apple nem szeretné, ha megjavítanák a telefonjait

Harcba kezdenek a benyújtott törvényjavaslat ellen.

Összesen nyolc amerikai államban indították el a kezdeményezést, mely könnyebbé tenné az elromlott eszközök javítását mind a felhasználók, mind a külsős boltok számára. Korábban is voltak hasonló törekvések, viszont Nebraska az első hely, ahol külön megbeszélést hívnak össze emiatt.

A Motherboard jelentése szerint az Apple egyik munkatársa/képviselője is jelen lesz a vitán, amit a nebraskai Lincolnban tartanak március 9-én. Az egyik fő érv a cupertinóiak álláspontja mellett, hogy a megpiszkált lítium-akkumulátorok esetlegesen lángra kaphatnak. Már korábban is sikeresen lobbiztak a hasonló kezdeményezések ellen; múlt évben például New Yorkban vetettek véget egy hasonló javaslatnak az IBM segítségével.

Ha a törvény elfogadásra kerülne, a cégnek kötelezővé válna alkatrészeket árulnia, valamint közzétennie a diagnosztikával, valamint magával a javítással kapcsolatos dokumentumokat. Ez azért is kellemetlen lehetne az Apple számára, mert rengeted időt és pénzt fordítottak a prémium ügyfélszolgálat kiépítésére és az AppleCare promótálására.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek:
Milyen hibával visszük vissza a legtöbb mobilt?
Az Apple több millió iPhone 8 kijelzőt rendelt a Samsungtól
iPhone szerviz körkép, avagy öntsünk tiszta vizet a szervizpohárba!


Kommentek megjelenítése