Forgalmi baleset miatt perelik az Apple-t

Tech Hírek   |   2017.01.26 - 23:17   |   Írta: Pausch Rita   |   2388
26. jan Forgalmi baleset miatt perelik az Apple-t

Ami Magyarországon már régen tiltott, azért az USA-ban most perelik az almás céget.

Az Apple-t a tengerentúlon azért fogta perbe Julio Ceja, mert valaki hátulról beleütközött a gépkocsijába, aki épp üzenetet írt iPhone készülékén.

Na, várjunk csak! Hogy is van ez? Mi köze mindehhez az Apple-nek?

Ceja szerint az Apple már 2014-ben benyújtott egy olyan szabadalmat, ami vezetés közben blokkolja, hogy a telefonhoz lehessen férni.

„Valójában ezt a technológiát már 2008-ban kifejlesztették, de a szabadalmi hivatalhoz csak 2014-ben adták be. Ám félő, hogy egy ilyen funkció a legkevésbé sem lenne népszerű a felhasználók körében. Ezért az Apple a piaci részesedését szem előtt tartva, inkább hagyja, hogy a telefon miatt okozott balesetek tömegével forduljanak elő.”

Az iOS-ben valóban van olyan beépített funkció, ami képes érzékelni, amikor a felhasználó vezet. (Például, ha a Térképekbe beütünk egy útvonalat, majd Sétára állítjuk, mintha gyalog szeretnénk megtenni ezt az utat, de fogjunk magunkat és mégis autóba szállunk, akkor magától átáll az app azokra az instrukciókra, amit akkor kapnánk, ha eleve Vezetésre állítottuk volna.) Ám azért nagy különbség van egy beadott szabadalom, és egy kész technológia között. Elvégre nem tudni, hogy meddig jutott a fejlesztése a dolognak és mennyire hatékonyan működne.

A kereset szerint az Apple kimeríti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó törvényt (Kalifornia államban). A profitszerzést előtérbe helyezi – a fogyasztói biztonsággal szemben –, azzal, hogy az iPhone készülékeket nem látja el a fenti funkcióval.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Pert nyert az Apple, régi Samsung mobilokat tiltottak be
Kínai írók perelték az Apple-t - Nyertek!
Perlik az Apple-t, mert nem az iWatch elnevezést használja. Hogy mi van?!



Kommentek megjelenítése