Nem gyártói hiba miatt gyulladtak ki az iPhone-ok

Tech Hírek   |   2016.12.07 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   3330
07. dec Nem gyártói hiba miatt gyulladtak ki az iPhone-ok

Az Apple mossa kezeit: állítása szerint nem ő hibázott.

Egy kínai fogyasztóvédelmi szervezet a közelmúltban arról tájékoztatta az Apple-t, hogy az országban nemrégiben egymás után nyolc iPhone 6 készülék kapott lángra spontán módon. Az amerikai gyártó jó szokásához híven, alaposan kivizsgálta a történteket, és végül is arra a megállapításra jutott, hogy a tűzeseteket nem gyártási hiba okozta, hanem minden esetben valamilyen külső fizikai behatás. 

A kínai iPhone 6 és 6s felhasználók ezenkívül több esetben arra is panaszkodtak, hogy hőn szeretett okostelefonjuk sok esetben hirtelen magától kikapcsol, noha a töltöttségjelző még 50 százalék körüli értéket jelez. Az Apple ezeket az ügyeket is kivizsgálta, és azt állapította meg, hogy a problémát egy sajnálatos gyártási hiba okozza, mely azonban csak limitált számú, szeptemberben, illetve októberben gyártott iPhone 6s-t érint ‒ a nemzetközi termékvisszahívást már meg is kezdte a vállalat. 

Az Apple ezenkívül egy olyan diagnosztikai eszközt tervez integrálni az iOS-be, mely információkat gyűjt az akkumulátorokkal kapcsolatos problémákról, és ezen adatokra építkezve a korábbiaknál jobb aksikezelő algoritmusokat fejlesztenek majd ki a cég munkatársai.

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple nyomására robbantak a Note 7-ek?
Nem, az iPhone 7 nem robban fel
Köröket ver az iPhone 7 gyorsasága a Note7-re [Videó]



Kommentek megjelenítése