iPhone tulajdonosok figyelem! Ne nyissatok meg ismeretlen hivatkozást!

Tech Hírek   |   2016.11.22 - 20:02   |   Írta: Gergő.H   |   7016
22. nov iPhone tulajdonosok figyelem! Ne nyissatok meg ismeretlen hivatkozást!

Az utóbbi egy-két napban megjelent 5 másodperces videó lejátszása után lefagy az iPhone készülék.

Több iPhone felhasználó is jelezte amerikai fórumokon, hogy másodpercekkel egy ismeretlen videó lejátszása után készülékük teljesen lefagyott. A probléma nagyjából két napja, a videó felbukkanása óta észlelhető. A hiba előidézéséhez elegendő az iPhone-ról rákattintani arra az MP4 fájlra, amely ismeretlen forrásból, bárhol felbukkanhat. Nem javasolt bármilyen, nem megbízható hivatkozást megnyitni akár Facebookon, akár más weboldalakon.

A „The Verge” több, a legutóbbi iOS 10.1 és 10.2-es béta operációs rendszerrel futó iPhone-on is lejátszotta a fent említett videót és a lejátszás után körülbelül 10 másodperccel az összes készülék hirtelen megállását tapasztalta. Az egyetlen megoldás a telefonok úgynevezett kényszerű újraindítása, a Home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre lenyomva tartásával.

Az Apple-nek korábban már meg kellett birkóznia hasonló problémával. Tavaly, szintén az Apple mobil operációs rendszerében jelentkezett egy jelentős szoftver hiba… Egy bizonyos üzenet kombináció fogadása és megnyitása az üzenetkezelő alkalmazás használhatatlanságát idézte elő, illetve néhány esetben a telefon készülék is lefagyott. Ezt a problémát rövidesen az észrevételt követően kiküszöbölte az Apple.

 

 

Forrás: AppleRider.com


Kommentek megjelenítése