Megjelent a legújabb BlackBerry

Tech Hírek   |   2016.10.27 - 09:39   |   Írta: ARPII   |   3253
27. okt Megjelent a legújabb BlackBerry

Hosszas várakozás után végre megérkezett!

A kanadai cég a napokban kitett egy posztot, melyben leírta a készülék adatait, specifikációit, és tulajdonságait. Ugyan, ezeket egy hónapja is kiírta, amiből már megtudhattuk a főbb adatokat, azonban most még javítottak ezen.

A készülék belsejében egy Snapdragon 820-as lapka helyezkedik el 4 GB RAM társaságában. A belső tárhely 32 GB lesz, amit Micro SD kártyával bővíthetünk majd. Az 5,5 colos kijelző felbontása QHD lesz 534 ppi sűrűséggel. A készülék hátulján egy 21 MP-es szenzor csücsül, fázis detektorral, autofókusszal és dupla LED villanóval, míg elöl egy 8 MP-es kamera segítségével csinálhatunk majd temérdek szelfit. Ezt az egész gépet, pedig egy 3000 mAh-es akkumulátor fogja ellátni energiával, ami állítólag 24 óráig kitart.

 

Emellett, a készülék ujjlenyomat olvasóval, USB-C porttal, valamint az oldalsó "Convenience Key"-vel is fog rendelkezni, ami biztosítja az alkalmazásokba való gyors bejutást, és könnyen elérhetővé tesz sok más gyakran használt funkciót. Ne feledkezzünk meg a BlackBerry alkalmazásairól sem, mint például a "Calendarról" és a "Hubról", melyek olyan funkciókat hoznak el nekünk, amit más androidos telefonon nem érhetünk el. Például, a Hub összegyűjti az összes üzenetünket: az e-maileket, SMS-eket, közelgő eseményeket, a közösségi médiát és a híreket. A Calendar, pedig rendelkezik az ún. "erős ütemezéssel", ami akkor lehet hasznos, ha egy barátunkkal akarunk találkát egyeztetni, de éppen egyikünk sem ér rá. Amennyiben, ez nem lenne elég, van még egy biztonsági alkalmazás is, amiről a BlackBerry azt nyilatkozta, hogy a Gartner "Magas biztonsági fokú mobilitás menedzsment" tanulmányában mind a hat kategóriában a maximális pontszámot érte el.

A BlackBerry DTEK60 az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Olaszországban és Hollandiában lesz elérhető 500 dolláros (kb. 140 000 Ft) áron a ShopBlackBerry-ben. Magyarországon a forgalmazás novemberben indulhat meg és itthon előreláthatóan 199 990 Ft-os áron lesz kapható.

Forrás: HasznaltAndroid.hu


Kommentek megjelenítése