Egyre több amerikai diák tanulhat iPaden

Tech Hírek   |   2016.08.11 - 10:32   |   Írta: Pausch Rita   |   2275
11. aug Egyre több amerikai diák tanulhat iPaden

A ConnectED oktatási programnak köszönhetően egyre több diák kap Apple eszközöket az USA-ban.

Az Obama elnök által 2013-ban kezdeményezett ConnectED program célja, hogy az amerikai diákok 99 százaléka nagysebességű internettel rendelkezzen 5 éven belül. A nemes célhoz olyan nagyvállalatok csatlakoztak, mint a Verizon, a Microsoft, a Sprint és többek között, de nem utolsó sorban az Alma is.  Eddig az Egyesült Államokban 114 államilag fenntartott, kevésbé jól ellátott oktatási intézményt vontak be. Az Apple pedig mintegy 100 millió dolláros támogatással karolta fel az ügyet. Utoljára a programban elért eredményekről a cupertinóiak 2014-ben számoltak be, most pedig egy új jelentés látott napvilágot.

A cupertinói cég tegnap tette közzé, hogy a 66. ConnectED iskola (Carver Általános Iskola - Indianola, Mississippi) teljes körű felszerelése után (ez újabb 702 tanulót érint), mostanra a program több mint 32 000 diákot számlál szerte az Egyesült Államokban. Vagyis ennyi diák oktatása már az új technológiai vívmányokkal folyik. A program keretében pedig összesen 114 iskolával folytat az Alma együttműködést.

Az Apple azon túl, hogy iPad készülékeket ajándékozott minden egyes diáknak (32 145), iPadet és Macet minden tanárnak (9042) és minden osztályterembe Apple TV is került… A vállalat szakemberei 4432 órát töltöttek azzal, hogy betanítsák az eszközök használatát. De a gördülékeny használat érdekében a cég gondoskodott az infrastruktúra kiépítéséről is (189 mérföldnyi kábel felhasználásával) valamint, hogy az eszközök megfelelően működjenek minden tekintetben.

Így az állami iskolákba járó, hátrányosabb helyzetű diákok is valóban professzionális szintű oktatásban részesülhetnek.

A hírt olvasva, bevallom, folyamatosan az járt a fejemben, hogy bizony a magyar iskolákra is igencsak ráférne egy ilyen program és az Apple támogatása, noha erre gyakorlatilag semmi esély. Néha megdöbbentő mekkora különbségek vannak rászorultság és rászorultság között is…

Forrás: Apple

 

 


Kommentek megjelenítése