Bajban a tabletek

Tech Hírek   |   2016.06.13 - 09:21   |   Írta: L Ferenc   |   3562
13. jún Bajban a tabletek

A táblagépek piacán továbbra is visszaeső eladásokkal kell szembesülnünk.

Idén januárban, februárban és márciusban összesen 10,2 millió iPad került forgalomba, ami éves szinten 19 százalékos csökkenést jelent - a tabletek ezen időszakban alig 4,4 milliárd dolláros bevételt hoztak az Apple konyhájára. Az almás logós gyártó tehát visszaeső iPad eladásokat kényszerű regisztrálni, ezzel azonban messze nincs egyedül, ugyanis az IDC piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az utóbbi időkben a globális tabletpiac is jelentősen zsugorodott.

Az IDC adatai szerint az idei esztendő első negyedévében világszerte mintegy 46,7 millió táblagépet adtak el, ami éves szinten 10 százalékos visszaesést jelent, az előző negyedévhez képest viszont már 33 százalékost. Érdekesség, hogy míg mostanság kevesebb tablet kerül forgalomba, mint korábban, addig a készülékek átlagos eladási ára stabilan maradt 241 dolláros szinten, ami azt jelenti, hogy az eladott termékek átlagára némileg emelkedett. 

Az Apple piacrésze 22 százalékra tehető, mely amerikai gyártót a 14 százalékos Samsung, az 5 százalékos Amazon, az ugyancsak 5 százalékos Lenovo és a 4 százalékos Huawei követ a sorban. Az eladott készülékek 64 százalékán Android, 22 százalékán iOS, 14 százalékán pedig Windows fut. 

Kapcsolódó cikkek:
18,4 hüvelykes lenne a túlméretezett Samsung tablet
Gyerekek és iPadek, avagy az iGeneráció
Elképesztően jól sikerült az új iPad kijelzője



Kommentek megjelenítése