Élet a 3D Touch után

Tech Hírek   |   2016.04.08 - 14:17   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   3064
08. ápr Élet a 3D Touch után

Vajon képes lehet az Apple tovább fejleszteni a 3D Touch funkciót?

Gondolom sokan töprengtetek már azon, hogy tud-e a mobilpiac még tovább fejlődni, és az Apple önmagához híven el tud-e minket még kápráztatni újra valami újdonsággal.

A válasz minden bizonnyal igen, a kérdés már csak az, hogy mivel? Az iPhone 6S nagy dobása a 3D Touch volt, ami képes megkülönböztetni a kijelzőre gyakorolt nyomás erősségét. Ez az új lehetőségek tárházát nyitotta meg a fejlesztők és a felhasználók számára egyaránt. De most, több mint fél évvel a megjelenés után is, van benne kiaknázatlan lehetőség. Akkor mi lenne a következő nagy dobás? Talán egy tovább fejlesztett 3D Touch? Netán 4D Touch? A pittsburghi Carnige Mellon Egyetem szerint nem.

Az egyetemen a Multi-Touch tovább fejlesztésén ügyködnek, és el is készítettek egy technológiát, amit FingerAngelnek neveznek. Ez a technológia képes megállapítani a szöget, amellyel az ujjunkat a kijelzőhöz érintjük. Hogy miért jó ez nekünk? Mert ismét egy új területet nyit meg számunkra a gesztusok terén. A fejlesztés könnyebben irányíthatóvá teszi a telefonjainkat, de még az okosóráinkat is. A segítségével egyszerűbb módon lehet nagyítani és kicsinyíteni, felhangosítani vagy halkítani a hangerőt, de akár egyszerűen fel- és legörgetni az oldalakon. Ezen kívül sokkal érdekesebbé teheti a játékokat és hozzásegíthet a jobb felhasználói élményhez.

Az Apple ugyan sok pénzt költött már arra, hogy kifejlesszen hasonló technológiát, azonban ez csak az Apple Pencilben van jelen, amiben viszont nagyon jól működik. Vajon az Apple tovább fejleszti ezt a mobilfelhasználók számára is, hogy még többen élvezhessék a páratlan élményt? Reméljük igen, hisz sok lehetőség rejlik benne.

A legjobb az egészben, hogy nem kell lecserélnünk a jelenlegi méregdrága készülékeinket egy még drágább darabra, ugyanis ez a technológia teljes egészében aktiválható egy egyszerű szoftverfrissítéssel. Azt sajnos nem tudni, hogy mikor számíthatunk rá élesben is, de mindenesetre igen érdekesen hangzik. Ti szívesen használnátok ilyen funkciót?

Forrás: cheatsheet.com


Kommentek megjelenítése