Így teljesített az Apple legnagyobb riválisa az ünnepi negyedévben

Tech Hírek   |   2016.01.31 - 05:59   |   Írta: Zoltan C   |   2259
31. jan Így teljesített az Apple legnagyobb riválisa az ünnepi negyedévben

Itt az oldalon már beszámoltunk nektek arról, hogyan teljesített az Apple a legfontosabbnak tartott, ünnepi negyedévben. Úgy gondoltuk érdemes a cég legnagyobb riválisára, a koreai Samsungra is vetni egy pillantást, ők hogyan teljesítettek.

Összességében a Samsung a várakozásoknak megfelelően, szépen teljesített, viszont a növekedésben volt egy erősebb visszaesés, ami a cég szerin egész 2016-ra jellemző lesz. Nettó nyereségük 4,4 milliárd dollár volt, 16%-os haszonkulcs és 50,8 milliárd dolláros összbevétel mellett. Viszont ebből lejön egy szép 40%, úgynevezett nem működési költségek címen. Ez pont nagyon rosszkor jön, hiszen éppen most tudhat maga mögött egy rekord negyedévet az Apple - 18,4 milliárd dolláros profittal.

A számok és a tendenciák alapján nem is festenek maguknak a cégnél túl pozitív képet 2016-ra: egy számjegyű növekedést várnak a tablet és az okostelefon kategóriában, plusz gyengülő keresletet és erősödő versenyt. Hozzáteszi a Samsung, hogy a nehezedő körülmények ellenére, a cég teljes erejével a portfólió optimalizálásán és komptetitív készülékek fejlesztésén lesz, ezzel elősegítve a két számjegyű növekedést.

Megjegyzendő, hogy szinte minden elemző kis csökkenést, stagnálás jósol az okostelefonok piacának - még az Apple sem kivétel ez alól. Almáék ősszel mutathatják be legújabb üdvöskéjüket, míg a Samsung akár egy hónapon belül is bemutathatja az S7 és S7 Edge-t. A kérdés már csak, segítenek-e majd az újabb készülékek, hogy felzárkózzanak az Apple mögé?

Forrás: bgr.com


Kommentek megjelenítése