Mit várunk mi, a HasználtAlmánál 2016-ban az Apple-től?

Tech Hírek   |   2016.01.05 - 18:38   |   Írta: H.A   |   2525
05. jan Mit várunk mi, a HasználtAlmánál 2016-ban az Apple-től?

2016-ra is jósolunk.

Zoli

Én személy szerint arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz - ha egyáltalán lesz valami - a 6c projektből. Kicsit kiterjesztve a kérdést, fog-e valaha tényleg olcsóbb iPhone-t gyártani az Apple? Lehet életszertűlennek hangzik, de a "c" vonalon elindulva, szerintem sikeres és keresett lehet egy kifejezetten időseknek vagy gyerekeknek szánt iPhone modell. Itt pedig szóba jöhet egy 4 inches változat - kicsit túlhaladottnak tűnhet, de szerintem ez a tökéletes telefonméret. A lényeg az ár és az, hogy hogyan fogadnák a kisebb profitot a befektetők. Na de, egy picit túl is gondolkoztam a kérdést. A realitás talaján maradva, természetesen én is kíváncsi vagyok a következő iPhone modellre - pedig hol van még szeptember! - ugyanakkor a Watch 2 érkezését nem tartom valószínűnek. Egyrészt bolondság lenne egy év után máris konkurenciát állítani házon belül, plusz van még mit átgondolni az Apple okosóra koncepcióján. Szerény véleményem szerint a Watch-ban több van, mint amennyit kihoztak belőle - egy kissé túlárazott fitneszkiegészítőt.

Gergő

Egy Thunderbolt 3 alapú kijelző megjelenése nagyon aktuális lenne 2016-ban. Az USB-C/Thunderbolt nem csak az 5K felbontáshoz megfelelő, de képes 100W teljesítmény átvitelére, így csupán egyetlen kábelt kéne a Mac/MacBook készülékünkhöz csatlakoztatni. Az Apple Watch 2 és az iPhone 7 két olyan készülék, amit nagyon várok, de a 4 hüvelykes iPhone talán még az előbbieknél is több izgalmat hozhat. Egy valódi Apple televízió pedig örökké a várólistámon van.

János

Továbbra is felkeltse az emberek figyelmét a tökéletes, letisztult design. Azt az érzést, amikor MacBook-ot veszel, mert tudod, hogy nem fog csalódást okozni és mindig vágytál egy ilyen gépre.

Mindezek ellenére azt gondolom, hogy erőforrásuk nagy részét olyan forradalmi eszközök, ötletek megvalósítására fordíthatnák, melyek gyógyítják, megóvják az élő környezetünket. Első lépésként a jelen generációk igényeinek felmérése és mértéktartóbb jövőkép megalkotása.

Márk

Én kicsit felületes és buta tini módjára a dizájnra bukok legjobban. Nagyon szeretném ha az alma bevezetné a világító logót, aminek egyébként nem értem mi akadálya, hiszen a Mac-en már rég rajta van. Az sem lenne egy utolsó szempont, hogy ha az ember a C kategóriás színeket szeretné megvásárolni iPhone terén, akkor ne kelljen egy gyengébb telefont vegyen. (lásd 5C) 

Szoftverileg teljesen megvagyok elégedve az Apple-el, ha valami nem tetszik, max jailbreakelek :P  így vagyok az iOS dizájnjával, ami nálam mai napig az iOS 6-os, hála a jailbreaknek. 

Egy dolog van amiért imádkozom még: Magyar nyelvű Siri.

Viki

Személy szerint az új szériákat várom nagyon, mind az iPhone, mind pedig az Apple Watch esetében. Kíváncsi leszek rá, hogy mennyire maxolják ki a nyomásérzékenység adta lehetőségeket. Szerintem az S széria inkább egyfajta „javított” kiadást takar, tehát az igazi újdonságokat az iPhone 7-be sűrítik majd. Biztosan nagy dobás lesz.

Az okosórák ideje pedig kétségkívül eljött, de még gyerekcipőben járunk, a lehetőségek tárháza végtelen, és az Apple tervezői sem fognak tétlenkedni. Legyen szép és legyen nagyon okos. Csak ennyit kérünk!

Az önvezető autókról is sokat írtunk. A végkifejlet még arrébb van, de szerintem jelentős fejlődés várható az évben ezen a területen is.

És várok még pár bakit is, olyasmit, mint amilyen az a bizonyos púpos tok volt. „Időnként mindenkinek, kell egy kis áramszünet…”

Ádám

Természetesen én is - mint a legtöbb almafan - az újdonságokra vagyok kíváncsi, azok közül is leginkább az iPhone 7-re. Mivel az Apple bevételeinek több mint fele ebből a termékből származik, a cég nem engedheti meg magának, hogy rosszul sikerült készülékkel álljon elő. Nagyon érdekel, hogy milyen lesz az új design, hiszen a hírek szerint ez jelentősen átalakul, vékonyabb lesz, de a specifikációra is legalább ugyanannyira kíváncsi vagyok. A jobb processzor és a kamera fejlesztése szintén segíthetnek abban, hogy egy minden tekintetben csúcskategóriás telefont kapjunk.

Az Apple Watch 2-nél nem hiszem, hogy számíthatunk drasztikus változtatásokra az előző változathoz képest, valószínűnek tűnik, hogy csak kisebb átalakítások lesznek a szenzorokban és a működésben, míg a külső szintén minimális mértékben fog eltérni.

Végezetül meg kell, hogy említsem az iPhone 6c-t, amelyről gyakorlatilag naponta olvashatunk újabb és újabb pletykákat, ellenben kiszivárogtatott információt nem kaptunk, így teljesen lutri, hogy milyen lesz a 4 inches modell. A legtöbb forrás egyetért abban, hogy a műanyag borítás helyett ezúttal eloxált alumíniumborítást kap a készülék, ami remek újítás lenne, de a sokat emlegetett nagyobb teherbírású akksi és a megnövelt közvetlen hozzáférésű memória is sokat adhatna hozzá a végeredményhez.

HasznaltAlma

A leginkább az iPhone 7 érkezése izgat, ha az Alma megtartja menetrendet akkor idén újra egy teljesen újra tervezett telefont kapunk. Nagyon várom már egy Retina MacBook Air érkezését, mindenképpen váltanék rá. Több mint fél éve használom az Almás órát, nagyon kíváncsi vagyok a márciusban érkező frissített modellre és természetesen egy 4 inch-es új iPhone modellre.  Hello 2016! :-)”


Kommentek megjelenítése