Drasztikusan esnek a svájci óragyártók eladásai

Tech Hírek   |   2015.10.23 - 15:56   |   Írta: Zoltan C   |   1533
23. okt Drasztikusan esnek a svájci óragyártók eladásai

Vajon az Apple Watch gyilkolja őket ennyire? Szerteágazók az okok, de az biztos, hogy az Apple és a svájci óragyártók nem lesznek a legjobb haverok.

A harmadik negyedéves jelentések elég siralmasak, 8,5 százalékot esett az export az elmúlt három hónapban - jelentette be a Svájci Óragyártók Szövetsége kedden. Így érthetően egyre erősödnek azok a félelmek, amelyek szerint az Apple Watch negatívan befolyásolja a hagyományos felsőkategóriás órák iránti keresletet.

Elemzők elsősorban az ázsiai piac pangását okolják. A rossz negyedév magában foglal egy 10 százalékos júliusi méylrepülést. Ugyanakkor, már májusban is volt 9,9 százalékos zuhanás, amit szintén történelminek neveztek. A mostani zuhanás 2009 óta a legnagyobb.

A kérdés már csak az, hogy a nyári járványkitörések mellett mennyire felelős mindezért az Apple Watch.  A visszaesésben leginkább a középkategória érintett, a maga 200-525 dolláros árával. Ez durván a belépő szintnek számító Apple Watch Sport-nak felel meg, illetve még a középkategóriás Apple Watch-nak (549-599 dollár). Tehát, ha az Apple tehet is a svájciak problémájáról, akkor az az olcsóbb Sport változat miatt van. Valljuk be, kevesen gondolják meg magukat és vesznek Watch Sport-ot egy Patek&Phillippe helyett.

A nyakunkon van az ünnepi szezon, ami viszont nagy vízválasztó lehet és talán pontosabb következtetéseket lehet majd levonni a Watch sikeréről a svájciakkal szemben.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése