Ma már egy iPhone 6s Plus is elég, hogy az ember a Nat Geo-nak fotózhasson

Tech Hírek   |   2015.10.01 - 02:37   |   Írta: Zoltan C   |   2585
01. okt Ma már egy iPhone 6s Plus is elég, hogy az ember a Nat Geo-nak fotózhasson

Mark Leong, a National Geographic munkatársa Kínába, Sanjiang városába utazott, hogy megmutassa mire képes egy neves lap profi fotósa az új 12 megapixeles kamerával szerelt iPhone 6s Plus-szal.

Egy egész hátizsáknyi felszerelést váltott most fel egy okostelefon...

A DSLR és a nagy batyu helyett Mark mindössze egy iPhone 6s Pluszt és egy tripodot használhatott. Továbbá egy Slow Shutter Cam nevű appot az éjszakai fotókhoz. Mark legjobban a "hihetetlenül felszabadító" szavakkal tudta röviden összefoglalni tapasztalatait.

Mindez nem véletlen, hiszen profi fotósként hihetetlen mennyiségű cuccot kell vinnie és térde, gerince teljesen kikészül a kényelmetlen, furcsa pózoktól. Ehhez képest egy iPhone-nal feleszerelkezni gyerekjáték. Mark visszaemlékezett 1989-re, amikor először járt Sanjiangban, akkor még amatőr fotósként. Válltáskája mélyén két second-hand Nikon gép, három lencse és majdnem négy kiló fekete-fehér Kodak film lapult. Mind a környék, mind pedig a technika hatalmasat változott az eltelt időben...

Itt lecsekkolhatjátok Mark Leong összes Kínában készített képét, még többet megtudhattok az útjáról és, hogy milyen volt egy iPhone 6s Plus-szal fotózni ez idő alatt!

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése