A Swatch nem fogja vissza magát ha az Apple Watch-ról van szó

Tech Hírek   |   2015.08.25 - 14:05   |   Írta: Zoltan C   |   1939
25. aug A Swatch nem fogja vissza magát ha az Apple Watch-ról van szó

A Swatch Csoport vezérigazgatója Nick Hayek "érdekes játék"-nak titulálta az Apple forradalminak szánt termékét egy új interjúban.

"Érdekes játék, de semmiféleképpen sem revolúció", sőt Hayek hozzátette: a Watch nagyon messze van attól, hogy a "csukló számítógépe" legyen. Vajon Tim Cook és Jony Ive nagyon a szívére vette a Swatch oltogatását? Erre sajnos nem tudjuk a választ, de egy dolog biztos: amióta csak kijött az Apple Watch, a Swatch nagyon furcsán viselkedik.

Múlt héten például kikezdte a sváji óragyártó Steve Jobs híres "One more thing" mondását. Sőt az sem véletlen, hogy nem lehet iWatch-nak hívni az Apple okosóráját - pedig ennél logikusabb és a céghez jobban illő nevet aligha lehetett volna találni. A Swatch már a kezdet kezdetén megfellebbezte az iWatch elnevezést, mivel nagyon hasonlított a saját iSwatch márkanevéhez.

Egyértelmű, hogy a Swatch-nál savanyú a szőlő, amióta az Apple is belépett a karórák piacára. Nem is olyan régen a Swatch társalapítója Elmar Mock beszélt arról, hogyan fogja nyomás alá helyezni az Apple miatt kialakult új helyzet a tradicionális óragyártókat, sőt a svájci munkahelyeket. Ez elég világos bizonyítéka annak, hogy az Apple Watch-nak máris komoly hatása van a piacra.

Visszatérve Nick Hayekra, azért hozzátette, hogy az Apple Watch nem direkt módon fog a Swatch-csal versenyezni, hiszen a svájciak nem olyan órákat terveznek, amelyek csak 24 órát bírnak ki töltés nélkül. Mindesetre nem felejtette el megemlíteni a Swatch "okos" fejlesztéseit sem, amelyekre a jövőben kívánnak koncentrálni. Ilyen például a Swatch Touch Zero Two beépített NFC chippel.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése