Az Apple Music rendesen megkavarta az állóvizet

Tech Hírek   |   2015.06.23 - 20:28   |   Írta: B Ádam   |   1162
23. jún Az Apple Music rendesen megkavarta az állóvizet

Alig 6 nap van az Alma új zenei szolgáltatásának debütálásáig, de röpködtek itt már vádaskodások, nyílt levelek, kiszivárogtatás, vagyis zajlik a hírverés szépen.

AM 1

A szolgáltatásra regisztráló felhasználók három hónapig ingyen próbálgathatják majd az újdonságot, fizetni pedig csak a negyedik hónaptól kell majd azoknak, akik maradnak is.
Eredetileg az Apple azt akarta, hogy a három hónap próbaidőre a zenészeknek sem fizet. Aztán Taylor Swift, énekesnő, nemtetszésének adott hangot egy nyílt levélben, amire az Apple gyorsan meggondolta magát az ügyben. Mégis fizet. Sokan csak egy PR fogásnak tippelik az énekesnő kifakadását, amivel ő is és a gyanúsan gyorsan reagáló Alma is jól járt. Persze biztos senki sem lehet semmiben. Ez a lényege.
Ugyanakkor az azért beszédes, hogy Taylor Swift gyorsan hipokritának bizonyult, kiderült a fotósokkal ő (és sok más híresség) is ugyanazt játssza kicsiben, mint szerinte az Apple a zenészekkel.

AM 2

Közben persze más zenészeknek is megvan a véleménye az ügyről. A Smashing Pumpkins énekese, Billy Corgan, nem félt kimondani, hogy ez az egész Swift-Apple harc rossz irányba húzott el, hiszen nem csak egyetlen zenészről, hanem vagy 10 000-ről van szó és az Apple Music-hoz hasonló szolgáltatások után ezek a zenészek bagót kapnak, nem pénzt. Szóval neki úgy, ahogy van, cégtől függetlenül nem tetszik az egész.

Erre is van ellenvélemény: A Metallica dobosa, Lars Ulrich, a zenekar nevében is beszélt, amikor elmesélte, hogy teljesen oda és vissza van az új Alma szolgáltatástól, mivel a csapat óriási Apple rajongó és teljesen megbíznak a cégben.    

AM 3

Közben Pharrell Williams - aki az utóbbi pár hónapban nagyon összenőtt az Apple-lel - nem foglalkozva semmilyen Swift-Apple harccal a Twitteren kiszivárogtatott egy dal részletet, amit az Apple Music első promóvideójában is hallani.  Ezért többen azt tippelik, hogy egy új albumról lehet szó, ami exkluzívan az Apple Music-kal debütál majd. Nem lenne meglepő, hiszen Pharrell nem csak az egész Apple Campust és Tim Cookot táncoltatta meg, de már a hivatalos értékesítés előtt is hordhatta az Apple Watch-ot.

Kíváncsian várjuk az Apple Music indulásáig hátralévő szűk egy hétben még milyen cirkuszt kapunk. Cseppet sem lenne meglepő, ha még valahogy fokozódna a hangulat…

http://youtu.be/BNUC6UQ_Qvg


Kommentek megjelenítése