Nők a WWDC-n?

Tech Hírek   |   2015.06.08 - 10:12   |   Írta: Pausch Rita   |   1000

A WWDC, az Apple egyik legfontosabb eseménye, előtt egy nappal sor került egy rendezvényre, amin a WWDC ösztöndíjasai vehettek részt. Az ösztöndíjakat általános iskolás, középiskolás és felsőoktatásban tanuló fejlesztők között osztották ki. Az esemény meglepetés vendége nem más volt, mint maga a vezér: Tim Cook. Miután személyesen is beszélt az ösztöndíjak győzteseivel és kellő mennyiségű szelfihez pózolt a jelenlévőkkel, a Mashable-nek sikerült elcsípnie egy exkluzív interjúra.

WWDC előeste

Mivel a riport már eleve az egyenjogúság és egyenlő bánásmód köré épült, a faggatózás során a riporter tett egy célzást arra, hogy a keynote-okon nem látni nőket. Tim Cook pedig erre rögtön változást is ígért, már holnapra (mára – szerk.).

Ugyan a WWDC számos eseménye közül van, ahol nők tartanak prezentációt, a nagyközönség ezeket viszont nem láthatja, csak az oda meghívott fejlesztők.   

Cook kiemelten fontosnak tartja az egyenjogúságot, ahogy erről már számtalan fórumon is tanúbizonyságot tett. Szerinte „ez a vállalat jövője”, mert a többféle ember jobb termékeket hoz létre és így maga a cég is jobb lehet.

Az Apple az utóbbi időben kiterjesztette ösztöndíjait a középiskolák és felsőoktatás tanulóira is kiemelten, hogy tehetséges nőket találjanak, illetve színesbőrűek szervezeteit is bevonták és ugye ne felejtsük az emojik színesebbé tételét sem!

Maradva a női rovatban csak a nőknél: Kíváncsian várjuk, hogy este Angela Ahrendts lép a színpadra, valóban újabb fejezetet írva az Apple történelmébe, vagy csak Christy Turlington fut majd egy kört az új Apple órájában, hogy a többségben mégis férfi fejlesztőknek kedvezzenek kicsit…

Forrás: Mashable, 9to5Mac

MentésMentés


Kommentek megjelenítése