Nehezen egyezkedik az Apple a lemezkiadókkal

Tech Hírek   |   2015.06.05 - 16:25   |   Írta: Máté Gergő   |   966

Az Apple remek alkalomnak tartja a WWDC-t arra, hogy végre bemutassa az új zenei szolgáltatását, amin már egy éve dolgozik a cég. Ez a lépés óriásinak számít, felér az iTunes elindításához, ám a hírek szerint az Apple és a lemez kiadók kapcsolatán még van mit csiszolni.

20131119 beats-music 0010

A Bloomberg szerint az almás cégnek ugyanis nem sikerült megegyeznie a kiadókkal, akik természetesen több pénzt szeretnének kapni, mint amennyit a Spotify oszt számukra. Jelenleg a Spotify 9.99 dolláros havidíjának az 55%-át a lemezkiadók kapják. Az iOS 9 új Music (Zene) alkalmazása az iTunes radio egy újratervezett verzióját is tartalmazná. Itt az Apple-el való szerződés keretében az ügyfelek exkluzív tartalmakhoz férnének hozzá, mint például az előadók külön videói, adatlapjai (melyeken különböző tartalmakat osztanak meg).

Legalább 60%-ot szeretnének megkaparintani a kiadók a bevételből, ami nem hangzik rosszul, amíg az előadók 30-40% körül kapnak belőle. Az Apple úgy tűnik csak húzza az időt és végül valószínűleg sikerül megegyezniük, mint anno a fejlesztőkkel (akikkel végül egy 30/70-et sikerült elérni).

Ahhoz, hogy a kiadók többségét megnyerje magának az almás cég, érdemes jobb ajánlattal előrukkolnia, mint a konkurenciának.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Az Apple-nek nem tetszik az Altconf


Kommentek megjelenítése