Menő időjárásjelző

Tech Hírek   |   2015.05.29 - 15:27   |   Írta: Pausch Rita   |   1268

Ha emlékeztek arra, a cikkre, hogy miért is utálják az iPhone felhasználókat, akkor azt is tudjátok, hogy az okok között szerepelt, hogy mert megvesznek minden menő vacakságot, ami tulajdonképpen teljesen felesleges (Apple Watch?). Na, ez az időjárás kütyü is egy ilyen. Bár tökéletesen egyszerű módja az időjárás megtekintésének kinézni az ablakon, de ne legyünk már ilyen átlagosan unalmasak!

tempescope1

Sokkal menőbb egy készülék, ami megmutatja, hogy mi is folyik – ha egyáltalán épp folyik - kint. A Tempescope elnevezésű eszköz egy akrildobozban bemutatja, hogy milyen is a jelenlegi (vagy jövőbeli) idő kint. Jöhetnek felhők, eső, hó, de akár villámlás is.

Az időjárás doboz feltalálója Ken Kawamoto. Találmánya Bluetooth kapcsolatot használ és persze egy iOS alkalmazással áll kapcsolatban, ami adatokat szolgáltat neki. Vannak benne propellerek, kondenzátorok, pumpák, világítás és igazi dihidrogén monoxid (vagy, ha úgy jobban tetszik víz)…

http://youtu.be/Euw6ebwXlMI

Az eszköz képes bemutatni egy egész nap időjárás előrejelzését. Ugye milyen menő kis cucc? Azért még ne izzítsátok az Apple Payt! Van vele ugyanis egy kis bibi: még nem kapható. A feltaláló ugyan idén indít egy Kickstarter kampányt, viszont elég jószívű is, úgyhogy a Tempescope hivatalos weboldalán műszaki leíráshoz is hozzá lehet férni, vagyis akár otthon is lehet építeni egy ilyen cuccot. Nem mintha ez egy egyszerű dolog lenne, de próbálkozni lehet.

Egyébként képzeljétek hányan fohászkodnának viharokért, ha ilyenük lenne…

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése