Megújult Jony Ive munkaköre

Tech Hírek   |   2015.05.26 - 10:45   |   Írta: Máté Gergő   |   747

Alan Dye lesz az Apple új alelnöke a User Interface Design (felhasználói felület tervezői) részlegnél, míg Richard Howarth az Industrial Design (ipari tervezői) részlegét vezetheti szintén alelnökként. Jony Ive azóta vezette a User Interface részleget, hogy Scott Forstall-t 2012-ben elbocsátották.

jonyive

Tim Cook a következőképpen vélekedik Ive munkájáról:

„Jony egyike a generációja legtehetségesebb tervezőinek és lenyűgöző módon 5000 dizájnterv és szabvány fűződik a nevéhez. Az új szerepköre sokban hasonlít ahhoz, melyet már eddig is betöltött az Apple-nél. Jony hardver és beviteli felület tervezési feladatai bővültek az Apple üzletek kinézetének és ’érzésének’ megtervezésével”.

Stephen Fry Apple fan szintén interjút adott a Telegraph-nak, melyben elmondta, hogy sikerült pár kérdés erejéig kettesben maradnia Jony Ive-al, aki meglehetősen pozitívan nyilatkozott a váltásról. Új titulusa Chief Design Officer lesz, ami azt jelenti, hogy Richard Howarth és Alan Dye nagyobb szabadságot kaphat munkássága során. Ive szerint mindkét kolléga remekül ért az adott területhez:

„Richard már az első iPhone-nál is vezető volt. Láthatta hogyan válik a prototípus az első kiadott példánnyá. Alan egy igazi géniusz a beviteli felületek terén. Az Apple Watch operációs rendszerének legtöbb eleme tőle származik” – mondta Ive, aki nagyon boldog, amiért reményei szerint temérdek adminisztratív feladattól mentik meg a jövőben.

A dolgok állása szerint Jony Ive egy nagyot ugorhatott előre, amit a tervező zseni nagyon is kiérdemelt, hiszen joggal állíthatjuk, hogy ő az Apple legnélkülözhetetlenebb embere, akinek a cég a 2015-ös sikereit köszönheti. Sokan azért aggódtak, mert féltek, hogy Ive távozni szeretne a vállalattól, de szinte biztosak lehetünk benne, hogy a „next big thing” (következő nagy dobás) kialakulásában ennek a férfinak rengeteg szerepe lesz.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Az iOS 9 megfiatalíthatja a régebbi készülékeket


Kommentek megjelenítése