Jön az okos játékok kora?

Tech Hírek   |   2015.05.26 - 20:44   |   Írta: Pausch Rita   |   889

Aki látta Steven Spielberg Mesterséges értelem című kevéssé sikerült alkotását, annak lehet némi utópisztikus fogalma, hogy a jövő játékai milyen irányt vehetnek. Nos, nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a Google titkos csoportjánál is látták a Spielberg eposzt és kicsit nagyobb hatással volt rájuk, mint kellett volna.

ai bear

A Google-nél arra gondoltak, hogy egy okos, interaktív plüssjátékkal kitűnően lehetne a gyerekek mindenféle készségét fejleszteni. Egy cuki macit, vagy nyuszikát nagyszerűen tele lehetne nyomatni mindenféle kütyüvel, evégre elfér a poliészter és a plüss alatt egy kis technika. A macika utánozhatná a beszédet, vagy akár válaszolhatna is rá. Sőt, ha már ott van, össze lehetne kötni az otthoni okos rendszerrel, vigyázhatna, hogy a gyerek mit néz a tévében, vagy mennyi ideje, de akár beállíthatná a termosztátot is. (Szerintem, akár víz- gáz- fűtésszerelő vizsgát is tehetne, hogy ha nagyon elállítgatja a termosztátot rögtön meg is tudja szerelni…)

ai google-smart-toy2

Az amúgy 2012-es szabadalommal kapcsolatban mégsem az előbbi funkciók verték ki a biztosítékot, hanem az, hogy az antropomorf macika szemébe kamerát is terveztek, puha testébe pedig mikrofont, amivel ugye lehet mindenféle kép és hangfelvételeket készíteni. Ezek a felvételek aztán felkerülhetnek egy családi felhőbe, onnan meg akár a netre. Ez meg már komolyabb személyiség- és egyéb jogi kérdésekhez vezethet, úgyhogy a jogászok rögtön a szívükhöz kaptak.

Tehát egyelőre ebből az egész AI mackó ügyből, a beadott formában nem lesz semmi, meg ugye egy csomó funkciót már más játékok is tudnak, vagyis mostanra nem is nagy újdonság. Azért a Google csapat nem adja fel, de még kicsit finomítanak az ügyön.

ai  google-smart-toy

Már csak egy félelmem van. Mi van, ha gyorsan beelőz az Apple? Azt hittem, az Apple Watch-nál rosszabb már nem jöhet, de ki tudja, hogy mi lesz itt, ha Jony Ive képzelete elszabadul és gyorsan kitalál egy dizájn macit? Apple Teddy Edition platinaszőrrel, aranylánccal, pulzusmérő manccsal és kameraszemekkel, fehér dobozban és Teddy Edition feliratú mosózsákkal? 

Forrás: Engadget


Kommentek megjelenítése