Sony technológiával javíthatják fel az iPhone-ok kameráját

Tech Hírek   |   2015.05.25 - 19:13   |   Írta: B Ádam   |   903

iPhone-6-12megapixel

Folyamatosan áramlanak a pletykák arról, hogy az Apple jövőbeli telefonjai már továbbfejlesztett kamerával kerülhetnek a boltok polcaira.

Egy új, Kínából érkező jelentés szerint a következő generációs iPhone készülékek egy 12 megapixeles kamerával rendelkezhetnek majd, ráadásul egy speciális Sony szenzorral is felszerelhetik őket annak érdekében, hogy a gyenge fényviszonyok ne zavarják a képek minőségét.

Nemrégiben Kevin Wang, az IHS Technology kutatórészlegének igazgatója révén már megtudhattuk, hogy az iPhone 6s és 6s Plus új, 12 megapixeles kamerájában a pixelek mérete valószínűleg kisebb lesz az eddiginél, ami rosszabb minőséget eredményezhet gyenge fényviszonyok esetében, illetve több zajt.

A mostani hír alapján az Apple mindezt az úgynevezett, Sony által kifejlesztett RGBW kódolási technológiával kívánja ellensúlyozni, amely a hagyományos RGB-hez hozzátesz egy plusz, fehér sub-pixelt, ezáltal javul a képminőség és kompenzálja a Wang által említett kisebb pixelek hátrányát.

Természetesen még közelről sem biztos, hogy az Apple már a hamarosan érkező iPhone 6s és 6s Plus-nál beveti az RGBW-t, a 12 megapixeles kamera érkezése viszont biztosnak tűnik. Várhatóan az elkövetkezendő hetekben újabb információkkal gazdagodunk majd a cupertinóiak következő csúcstelefonjairól.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Augusztusban leplezhetik le az új iPhone-okat

Nagyot szólhat az iPhone 6s

Force Touch technológiával érkezhet az iPhone 6s Plus


Kommentek megjelenítése