Szárnyal az Apple Watch, sziklaként zuhan a Pebble

Tech Hírek   |   2015.05.21 - 08:31   |   Írta: Máté Gergő   |   780

Még egy hónapja sem dobta piacra az almás vállalat az első okos óráját, máris vannak áldozatai az Apple Watch népszerűségének. A Pebble hatalmas bajba került, mert a versenyhelyzet egy 5 millió dolláros banki kölcsön felvételére kényszerítette.

pebble1

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a TechCrunch forrásai szerint a Pebble 5 millió dolláros hitelkeretet is igénybe vett a Szilícium-völgy bankáraitól, ez pedig rámutat, hogy mekkora pánikba estek az Apple Watch előretörésétől. Korábban a Pebble volt az egyik legerősebb Kickstarter vállalkozás, 20 millió dollárnál is többet kerestek az okos órák eladásával. A dolgok állása szerint azonban nem biztos, hogy a 150 dolgozót foglalkoztató cég a felszínen tud maradni.

A TechCrunch úgy tudja a vállalat dolgozói nagyon elégedetlenek a vezetőséggel és nem értik miért ilyen ütemben történik a Pebble harca az Apple Watch-al és az Android Wear készülékekkel. Nem túl üdvözítő a cég számára az sem, hogy a Pebble Time nevű új okos órájuk, mely új mikrofonnal, jobb minőségű szíjakkal és egy új operációs rendszerrel felelne meg a kor kihívásainak még nem került piacra. Sokan attól félnek, hogy amint az Apple Watch Júniusban debütál az üzletekben, a Pebble le is húzhatja a rolót.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése