Lesz egyáltalán Apple TV készülék?

Tech Hírek   |   2015.05.20 - 06:49   |   Írta: Máté Gergő   |   1493

Apple-TV-Loch-Ness

A set-top box felújítása legalább biztos.

Rengeteg pletykát hallottunk arról, hogy az Apple egy TV készülék bemutatását tervezi a júniusi Worldwide Developers Conference-en (nemzetközi fejlesztői konferencia). A valódi Apple TV (itt nem a rengeteg szolgáltatást nyújtó TV Box-ra gondolunk) azonban egyre inkább misztikusnak tűnik. Persze nem mindenki adta fel a reményt, hogy a világ legerősebb cége HDTV kiadásával örvendezteti meg vásárlóit.

A felújított set-top boxra (amely saját App Store-al és internet streaming szolgáltatással fog rendelkezni) azonban mindenképpen számíthatunk a WWDC-n. Egy teljesértékű Apple televízió viszont még sokat várathat magára. Pozitív cikket publikált a Journal, szerintük egy Ultra HD felbontású kijelző és kamera szenzor is bekerül az (teljes értékű) Apple TV-be.

A legutolsó hivatalos latolgatás a Piper Jaffray-hez tartozó Gene Munster nevű elemzőtől származik, aki 2011-ben mondta ki, hogy készülőben van az Apple TV. Néhány év távlatából most jól látszik, hogy Munster kijelentése csak arra szolgált, hogy növelje népszerűségét. A Business Insider-nek tett nyilatkozatában az elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatalmas várakozás miatt elképzelhetetlen, hogy az Apple TV ne valósuljon meg.

Screen Shot 2012-11-27 at 11-1.22.51 AM 610x435

Munster, aki csak hiteget minket.

Persze nehéz manapság olyanban megbízni, aki 2012-ben arról publikált, hogy ne vásároljunk új TV készüléket, mert hamarosan kijön az Apple sajátja…

Némileg megnyugtató a milliárdos befektető, Carl Icahn közleménye, aki az Apple Ultra High Definition TV-jének piacra dobását a következő évre saccolta. Igaz szerinte ez a legkorábbi időpont, de legalább bízik a megjelenésben.

„Nem lépek vissza. Úgy gondolom a TV el fog készülni. Én ebben hiszek” – mondta Icahn a CNBC-nek.

Ebben a témában Tim Cooknak is nyilatkoznia kéne, hogy végre teljesen tiszta válaszokat kapjunk. Addig marad a sötétben tapogatózás és a végtelen várakozás.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Szerdán érkezhet az új iMac és MacBook Pro


Kommentek megjelenítése